Cumhurbaşkanı Erdoğan: Denetimlerimizi sıkılaştıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Denetimlerimizi sıkılaştıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Denetimlerimizi sıkılaştıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın rızkına göz dikenlere göz açtırmamakta kararlı olduklarını belirterek, fırsatçılık sorununa karşı denetimleri sıklaştıracaklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 4 saate yakın süren Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada yerel kalkınma hamlesine yönelik çalışma içerisinde olduklarını söyledi. 

Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası'na, özel olarak odaklanacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bölgelerde sulama yatırımlarını tamamlamayı, akıllı tarım uygulamalarına hızla geçmeyi, kırsal ekonomileri çeşitlendirmeyi ve turizm gelirlerini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

12'nci Kalkınma Planı'yla uyumlu hazırlanan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi'ni de yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel sektör için 'Yerel Kalkınma Hamlesi' teşvik programını da önümüzdeki haftalarda ilan edeceklerini duyurdu.

Türkiye'nin ticari hayatını zehirleyen fırsatçılık sorununa karşı aldıkları tedbirleri yakından takip ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşın rızkına göz dikenlere göz açtırmamakta kararlıyız. Fahiş fiyat artışı yapanlar ile etiket oyunlarıyla milletimizi kandırmaya çalışanlara karşı denetimlerimizi daha da sıkılaştıracağız. Pek çok sektörde tamahkârlıktan kaynaklı fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da hızlanacaktır." diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Tarlaya 100 TL ve özür notu bıraktı!

Bu Cuma vizyonda yer alacak filmler belli oldu

Güneş yanığına dikkat!

105 yeni mobil göç aracı hizmette

İstanbul açık havada sporun adresi oldu

Sarıyer Kilyos atık su tünelleri kazı çalışmaları başladı

Türk savunma sanayi gücünü sergileyecek

TÜR SAY etkinliğiyle biyoçeşitlilik haritası çıkarıldı

Bursalı sanatseverler 9. Çalı Köy Filmleri Festivali’nde buluşacak  

Orta Koridor'da tarihi sefer

İnşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs 2025’te 2,84 milyar dolara yükseldi

ESA Lojistik, güvenli hizmetini tescilledi

İşverenler bu habere dikkat! Klima bakımı yasal bir zorunluluk

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda açılış 2026’da

Yaz sıcağında kedi ve köpek sağlığı için karışık besleme önerisi