Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Yeni bir doğal gaz gemisi alıyoruz! Kendi uçağımızı yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Yeni bir doğal gaz gemisi alıyoruz! Kendi uçağımızı yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Yeni bir doğal gaz gemisi alıyoruz! Kendi uçağımızı yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yılı kutlama programına katılmak üzere gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'dan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yılı kutlama programına katılmak üzere gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'dan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan detaylara göre gazetecilerin, "KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, 'Güney Kıbrıs, Yunanistan'la Larnaka kıyılarında deniz üssü inşa etme girişiminde. Amerika ve AB ile anlaştıkları haberlerine yönelik Türkiye'nin hangi adımlara atmayı düşündüğünün sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu görüşleri paylaştı:

"YENİ BİR DOĞAL GAZ GEMİSİ ALIYORUZ"

"Ada'da Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı binasıyla, Kuzey Kıbrıs Parlamento binası inşaatını yapıyoruz. Onları bir göreyim, durum nedir dedim. Her ikisi de muhteşem birer bina oluyor. Allah nasip ederse en geç kasım ayı ortalarında bitecek. Bu iki bina, başkanlık binasıyla parlamento binası bittiği zaman, yanında da oraya hizmet verecek gayet güzel bir mescit yapılıyor. Herhalde bu üslerden daha önemli bir şey yok. Onlar askeri üs yapıyor, biz siyasi üs yapıyoruz. Çalışmayı en güzel şekilde devam ettireceğiz. Bu arada, tekrar bir kontrole gidip inşaat ne durumda onu görmem lazım. Gördüğüm kadarıyla Kıbrıs taşından hakikaten muhteşem bir eser meydana geliyor. Yani Türkiye gerektiği zamanda gereken adımları atar, yapılması gerekenleri yapar. Ada'nın huzuruna asla katkı sağlamayacak, gerginlikleri artıracak ve uluslararası hukuk ihlallerine yol açacak adımlardan özenle kaçınmak gerekir. İsrail'in katliamına ortak olmak ne Rumlara ne Yunanistan'a fayda sağlar. Ayrıca gerekirse deniz üssü ve deniz yapılarını kuzeyde yaparız. Bizim de denizimiz var. Mesela yeni bir doğal gaz gemisi alıyoruz. Sakarya Gaz Sahası'ndaki gaz üretiminde kullanılacak, yüzer gaz işletme platformu gemisi. Yaklaşık 2 ay sonra Türkiye'de olacak. 300 metre boyunda 58 metre genişliğinde. 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğal gazı üretecek bu platform belki orada 15-20 yıl kalacak. Adeta bir üs gibi. Önümüzdeki hafta yola çıkıyor ve Türkiye'ye gelecek. Zaten o üssü gördükleri zaman yeter onlara."

"KENDİ UÇAĞIMIZI YAPIYORUZ, KENDİ UYDUMUZU YAPIP UZAYA YOLLADIK"

"Barış Harekâtı yaptığı zaman Türkiye'ye ambargolar uygulandı. Külliyedeki ilk veya ikinci 29 Ekim resepsiyonunda 'Uçaklarımıza tekerlek vermeyenlere karşı bizim de yapacaklarımız var' demiştiniz. Aradan yıllar geçti. Şimdi, savunma sanayimiz var. Bu gelişmeyle ilgili bugün burada ne hissettiniz?" sorusuna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyorsunuz, uçaklarımızın lastiklerini dahi alamıyorduk ama şu anda Petlas, uçaklarımızın lastiklerini yapar hâle geldi. Çok önemli bir adım. Üstelik Anadolu'nun göbeğinde. İnsansız hava araçlarından SİHA'lara kadar geldiğimiz nokta belli. ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, tüm bunlar şu anda savunma sanayisinde dünyayla adeta yarış hâlinde. Bundan dolayı da çok çok mutluyuz." cevabını verdi.

Batı ülkelerinin, Türkiye'nin insansız hava araçlarıyla ilgili sipariş üstüne sipariş verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkelerin hangileri olduğunu söylemeyeceğini ama Avrupa Birliği ülkelerinin artık Türkiye'den bu tür taleplerde bulunmasının devranın nasıl değiştiğini gösterdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili değerlendirmelerinde; "Bu bizi ayrıca mutlu ediyor. Kızılelma şu anda devreye giriyor. Bunların devreye girişinin o malum çevreleri çok daha çıldırtacağına eminim. Özellikle Amerika'daki seçimin de bu işte tayin edici bir rolünün olduğunu düşünüyoruz. Bu seçimin neticesiyle birlikte ne gibi adımlar atılabilir, bunları da ayrıca göreceğiz ama ibre Türkiye'nin lehine dönüyor diye düşünüyorum. Bundan dolayı da huzur içindeyim. Sizler de huzur içinde olun. Kendi uçağımızı yapıyoruz, kendi uydumuzu yapıp uzaya yolladık. Daha iyisini yapacak, daha ileri gideceğiz. Bizi en çok duygulandıran ise artık bizim gençlerimizin asla yılgınlığa kapılmadan 'Ben yaparım' demesidir. Biz çok güçlü tohumlar attık, onlar filizleniyor ve gelecekte boy verecekler." görüşlerine yer verdi.


Haber Kaynak : İGFA

Bakan Tekin, tercih yapacak gençlerle buluştu

Türksat 6A antenlerini ilk kez açtı

KKTC'de 50. yılda 50 gemi ile geçit töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Yeni bir doğal gaz gemisi alıyoruz! Kendi uçağımızı yapıyoruz

Bursa turizmine 'Arkeo' güç!

Ilısu için 'tarımsal' imzalar atıldı

Raylarda elektrikli dönüşüm

Ayçiçeği hasadı başladı ama çiftçiler verimi alamıyor!

Doğru tercih nasıl yapılmalı?.. Tercihte ebeveynler dayatma yapmamalı

“Sporun Oyuncakları” İstanbul Oyuncak Müzesi’nde

İletişim'den 'Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yılı' kitabı

Yaşanan 4,1 depremi erken uyardı

Devlet korumasındaki Deneyap çocukları göğüs kabarttı

18. Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı

Bir haftada 2,4 milyon araç denetlendi