Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 hükümlünün cezasını kaldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 hükümlünün cezasını kaldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 hükümlünün cezasını kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan 4 hükümlünün kalan cezalarının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 hükümlünün kalan cezalarının "sakatlık hâli" ve "kocama hâli" nedeniyle kaldırılmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu kararları Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü maddesinin 16'ncı fıkrası hükmü uyarınca verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmî Gazete'de yayımlanan kararname ile 28 Şubat ve başka bir davadan hüküm giyen eski Korgeneral Çetin Saner ve Mehmet Emin Alpsoy ile çeşitli suçlardan hüküm giyen Nihat İliman ve Sedat Çelik’i affetti.

Karara göre, Adli Tıp Kurumu raporu doğrultusunda Nihat İliman ile Sedat Çelik'in cezaları "sakatlık hâli", Çetin Saner ile Mehmet Emin Alpsoy'un cezaları da "kocama hâli" nedeniyle kaldırıldı.

Söz konusu kararların detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa Teknik’te hafızayı tazeleyen panel

İstanbul'da 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz

Ümit Özdağ: AKP-MHP-DEM ittifakının sonuna kadar karşısındayım

İBB'den Arnavutköy mavi göl açıklamasıı

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak