'Çığ Mobil' 43 ilin gözü, kulağı

'Çığ Mobil' 43 ilin gözü, kulağı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çığ tehlikesine karşı önlem alabilmek ve vatandaşı bu konuda bilgilendirmek amacı ile hayata geçirdiği yerli ve millî ‘Çığ Mobil’ uygulamasını güncelledi.

ANKARA (İGFA) - Potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilde çığ afetiyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve mobil cihazlarda kullanıma sunulan ‘Çığ Mobil’ uygulaması sayesinde, Türkiye’de çığ riski olan 43 ilin potansiyel çığ başlama bölgeleri harita üzerinde kırmızı renkte görülürken, alanla temas edildiğinde sesli uyarı alınarak güvenli rota çizilebiliyor.

Uygulamanın, ‘Çığ Mobil’ uygulamasının, en çok askeri operasyonlarda güvenlik kuvvetlerinin ihtiyacını karşılaması ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, dağcılar, kayakçılar ve kırsalda yaşayan vatandaşlar için de önemli katkılar sağlaması hedeflendi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 'çığ mobil' 43 ilin gözü kulağı

Nevşehir'de 15 Temmuz coşkusu

Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda 18 finalist belli oldu

Deniz ve havuzda göz sağlığını korumak için uzmanından öneriler

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 4 trilyon TL'ye yaklaştı

Bahçeli DEM heyetini kabul etti

Yaz serinliği göz sağlığınızı tehdit etmesin: 6 koruyucu öneri

'Narkokapan-Adana 2'de 130 torbacı yakalandı!

Yaz tatilinin gizli tehlikesi: Yüzücü kulağı!

E-Posta pazarlaması 22 milyar dolara ulaşacak

Harita Mühendisi Halil Gök, 20 yıldır cebinde çiçekle çevreyi güzelleştiriyor... 365 gün cebinde çiçek taşıyor

Ticaret'ten uluslararası 3 gözetim şirketine faaliyet yasağı!

Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Paribu Harbiye Açıkhava Konserleri Dedublüman ile başladı

10 ilde 5 organize suç örgütüne 74 gözaltı!

İstanbul Şile 'Milli Birlik' kortejinde buluştu