GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

CHP'ye MERNİS yanıtı!

CHP

CHP'ye MERNİS yanıtı!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "YSK'da olmayan bilgiler bizde var" sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ANKARA (İGFA) - Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) üzerinden YSK'ya veri aktarımının teknik detaylarını yazılı basın açıklamasıyla anlattı.

Ana muhalefet partisinin yaptığı açıklamalara karşı kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulduğunun altı çizilen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, seçmen kütüğüne esas verilerin YSK tarafından her seçim döneminde iki kez olmak kaydıyla talepleri halinde seçime giren siyasi partilerle paylaşılmakta ve varsa maddi hataların düzeltilmesi amacıyla seçim öncesi seçmen kütükleri askıya çıkarıldığı vurgulandı.

Türkiye'nin bilişim alanındaki göz bebeğinin MERNİS olduğu belirtilen açıklamada, sağlıktan eğitime, bankacılıktan ulaşıma, adaletten sosyal hizmetlere kadar vatandaşımıza hizmet götüren her alanda sunulan hizmetlerin kaynağı olan MERNİS'in dünyadaki ilk e-Devlet uygulamalarından biri olup, diğer ülkelerce imrenilmekte ve örnek alındığı kaydedildi.

Bugüne kadar düzenlenen 76 milyon çipli kimlik kartı ve 9 milyon yeni nesil pasaport verildiği ifade edilen basın açıklamasında belirtilen iddialara ilişkin olarak da şu ifadelere yer verildi:


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: chp'ye mernis yanıtı!

İscehisar Belediye Başkanı ve İhsaniye Belediye Başkanı, Ankara'da TBMM'de Milletvekillerini Ziyaret Etti

Turistler Kemer'de Çiçek Açan Manolyaları Tablolarına Taşıyor

Kemer'de İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Kemer'de kreş öğrencilerinden ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı

Denizli, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti Unvanı İçin Finalde

Şuhut'ta Bademlik Camii Bahçesinde Bakım ve Düzenleme Çalışması Yapıldı

TAYK'ta yeni başkan Ahmet Eker oldu

Fatih Mahallesi'nde İftar Sofraları Kuruldu

İscehisar Belediye Başkanı Kılınçarslan, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılını Kutladı

Şuhut Belediyesi Personel İftarında Yatırımlar ve Ülke Gündemi Konuşuldu

İscehisar'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Beylikdüzü İFSAK Kısa Film Festivali'ne ilk kez ev sahipliği yapacak

Kütahya'da Macaristan'ın Özgürlük Savaşı'nın Yıl Dönümünde Dostluk Vurgusu

Kütahya Belediye Başkanı, Ramazan'da Vatandaşlarla Buluştu

DESKİ, Yolçatı Mahallesi'nde Su Altyapısını Modernize Ediyor