CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

CHP

CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

CHP'de, TBMM'nin 28. Yasama Dönemi'nin ikinci devresinde görev yapacak Meclis Başkanvekili, Meclis Başkanlık Divanı katip üyeleri ve TBMM İdare Amiri belirlendi.

ANKARA (İGFA) - CHP Grubu, TBMM Başkanlık Divanı'nda görev yapacaklar ile Meclis İdare Amirinin belirlenmesi için basına kapalı toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda TBMM Başkanvekilliği için yapılan seçimde, Meclis Başkanvekilliği görevine devam eden Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile Ankara Milletvekili Tekin Bingöl yarıştı.

Salt çoğunluğun arandığı seçimlerin ilk turunda hiçbir aday gerekli oya ulaşamadı.

Yapılan ikinci tur seçiminde, ilk turda en çok oy alan Erol ve Bingöl yarıştı. En çok oyu alan Tekin Bingöl, CHP'nin yeni TBMM Başkanvekili oldu.

Diğer seçimlerde ise Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ile Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar Meclis Başkanlık Divanı katip üyesi, Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı ise TBMM İdare Amirliği görevine seçildi.

"GRUP BAŞKANVEKİLLERİ İLE GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yaptığı açıklamada, seçilenlere yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Güzel bir seçim olduğunu söyleyen Başarır, "Nezaketle ve demokratik ölçütlerle seçimleri gerçekleştirdik. Tüm grubuma minnettarım." derken, kendisiyle birlikte İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın ve Ankara Milletvekili Murat Emir'in, grup başkanvekilliği görevlerini sürdüreceklerini duyurdu.


Haber Kaynak : İGFA

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor

Esenyurt Belediye Başkanı tahliye edildi... CHP İstanbul: Halk iradesi gasbediliyor!

Konut yatırımında yeni sahne! İngiltere Investments güvencesiyle başrolde Mustafa Sandal!

İstanbul’da kırmızı bültenli suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı!