CHP'li kadınlardan İstanbul Sözleşmesi için 'net' mesaj

CHP

CHP'li kadınlardan İstanbul Sözleşmesi için 'net' mesaj

İstanbul Sözleşmesinin yürürlüğe girişinin yıldönümünde CHP'li kadınlar ülke genelinde eş zamanlı açıklama yaparak 'vazgeçmiyoruz' mesajı verdi.

BURSA (İGFA) - CHP Kadın Kolları, tam adı “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olan İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girdiği tarihin yıldönümünde 81 ilde yaptığı eşzamanlı basın açıklaması yaptı.

Sözleşmenin 8. yıldönümünü kutlamak gerekirken, yeniden uygulanması için hukuki ve siyasi mücadele verildiğinin belirtildiği açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu yok sayanlara tekrar hatırlatıyoruz: Hiç kimse Anayasa’dan üstün değildir. Hiç kimse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden üstün değildir!” denildi.

Ortak açıklamayı kamuoyuna duyuran CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Berna Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19- 20 Mart geceyarısı kararname ile kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuzca feshettiğini hatırlatarak, “Milyonlarca kadının eşitlik ve yaşam hakkının güvencesi gasp edildi” dedi.

Çakır, bu karar üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın üst üste yaptığı girişimleri anlattı.

Tüm duruşmalarda, Danıştay Savcılarının fesih işlemin iptaline karar verilmesini istediğini belirten Çakır, "Gelgelelim Danıştay 10. Dairesi, 19 Temmuz 2022’de İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının iptal istemini 2'ye karşı 3 oyla reddetti. Danıştay, bu kararıyla “Padişahım çok yaşa!” demiş oldu ve hukukun üstünlüğünden değil, üstünlerin hukukundan yana tavır aldı” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye-İspanya İşbirliğiyle 1,7 Ton Kokain Ele Geçirildi

Nakil Lojistik'ten Avrupa hattıyla güçlü genişleme

Gümüşhane Belediye Başkanı, Gizem Tanır ve Fetih Topaloğlu çiftinin nikahını kıydı

Muş Belediyesi araç filosuna 4 yeni temizlik aracı kattı

Haliliye'de Kadınlara Yönelik Ücretsiz Kurs Kayıtları Başladı

Uraloğlu, Sofya'da Düzenlenecek GDAÜ Ulaştırma Bakanları Konferansı'na Katılacak

DP Genel Başkanı Uysal, Yalova Belediye Başkanı Gürel'i Ziyaret Etti

15 Temmuz Milli İrade Mahallesi'ne Yeni İçme Suyu Hattı Çalışmaları Sürüyor

Ceza İnfaz Kurumlarında 70 Bin Hükümlü Üretim Faaliyetlerine Katılıyor

Konya'da Kurakçıl Peyzaj Düzenlemesi ile Su ve Enerji Tasarrufu Hedefleniyor

Aydın Jandarma Ekipleri Öğrencilerle Buluştu

Diyarbakır'da Ulaşım Emekçileriyle Çözüm Toplantısı

Nevşehir'de Türkiye - Gürcistan Maçı Dev Ekrandan Yayınlanacak

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor

62. Altın Portakal'ın Uluslararası Yarışma Filmleri Belli Oldu