CHP’li Altaca Kayışoğlu’ndan TBMM'de sert eleştiri

CHP’li Altaca Kayışoğlu’ndan TBMM

CHP’li Altaca Kayışoğlu’ndan TBMM'de sert eleştiri

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Av. Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada iktidarın hukuksuzluklarını sert sözlerle eleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bürokratlarına yönelik keyfi tutuklamaları gündeme taşıyan Kayışoğlu, “Evrensel hukuk ilkelerini bir gecede yok ettiniz” dedi.

BURSA (İGFA) - CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Meclis’te yaptığı konuşmada, 2017’de başlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni “tek adam rejimi” olarak nitelendirerek, iktidarın hukukta yarattığı tahribatı eleştirdi.

“AK Parti’li arkadaşları tebrik ediyorum; binlerce yıllık evrensel hukuk ilkelerini bir anda bin yıl geriye götürdünüz” diyen CHP'li Altaca Kayışoğlu, muhaliflere yönelik sistematik tutuklamalara dikkat çekti.

“TUTUKLAMALAR DELİLSİZ, TALİMATLA YAPILIYOR”

İstanbıl Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bürokratlarının tutukluluğunu eleştiren Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CMK 100. maddeye atıfta bulunarak, “Kuvvetli suç şüphesi için somut delil gerekir. Bir tane delil var mı? Yok. Tutuklamalar Aziz İhsan Aktaş’ın baskıyla verdiği ifadelere dayanıyor” dedi. Üç aydır iddianame hazırlanmamasını “keyfi uygulama” olarak nitelendiren Kayışoğlu, “Bunu vicdanınıza nasıl yediriyorsunuz?” diye sordu.

“KADIN BÜROKRATLARA İŞKENCE VİCDANLARI YARALIYOR”

Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapmış kadın bürokratlara yönelik muameleleri gündeme taşıyan Kayışoğlu, “Askıda Fatura gibi ödüllü bir projeyi sorguluyorlar. Elif Atayman kendi kartvizitini bastırmış, mütevazı bir araç kullanmış. Pınar Türker, Ceyda Kıryak, Elif Güven’e yapılanlar hangi vicdana sığar?” dedi.

Cezaevlerinde kadınların kuru ekmekle saatlerce tutulduğunu, gençlere karakollarda ağır hakaretler edildiğini belirterek, “İşkenceye sıfır tolerans nerede?” diye tepki gösteren Kayışoğlu, İBB’ye yönelik soruşturmaları “siyasi operasyon” olarak tanımladı.

Kayışoğlu, “Ekrem İmamoğlu’nun önünü kesmek için liyakate, emeğe, ahlaka saldırıyorsunuz. En nitelikli bürokratları, İmamoğlu’nun başarısına katkı sundukları için hedef alıyorsunuz” diyerek iktidarı eleştirdi.


Haber Kaynak : İGFA

İSTANBUL KURTULUŞU KUTLUYOR

İZMİT BELEDİYESİNDEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARETLER

ALANYA BELEDİYESİ’NDEN ÖZ ŞEFKAT VE ŞİDDETSİZ İLETİŞİM ATÖLYESİ

Zulme Karşı Direnişin, İnsaniyetin ve Kardeşliğin Adı: Sumud

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'dan Dünya Yaşlılar Günü Mesajı

ŞANLIURFA’DA “GENÇ GİRİŞİMCİLER VE KARİYER GÜNLERİ” BAŞLADI

Bursa’da açık havada sinema keyfi

DERE MAHALLESİNDE ASFALT ÖNCESİ HAZIRLIK BAŞLADI

Birlik ve beraberliğimizin simgesi aşure ikramımızı Perşembe Pazarı’nda gerçekleştirdik.

Şile'de CHP’li belediyeye tepki: Oyum zehir zıkkım olsun!

Recep Bülbülses hayatını kaybetti!

Başkan Ünlüce, MARUF’25’te Eskişehir’in vizyonunu anlattı

İstanbul’a kiralık sosyal konutların ayrıntıları netleşiyor... TOKİ, 500 bin konutla kira yükünü hafifletecek

Muğla'da bağımlılıkla mücadeleye sanatla destek

ALANYA KİTAP FUARI'NA ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ