Cezayirli Turizm Profesyonelleri Bursa'da Ağırlandı

Cezayirli Turizm Profesyonelleri Bursa

THY sponsorluğunda Bursa'yı ziyaret eden Cezayirli seyahat acentesi temsilcileri, özellikle Uludağ ve İznik'ten etkilendiklerini belirtti.

BASIN BÜLTENİ

BÜYÜKŞEHİR, CEZAYİRLİ TURİZM ACENTELERİNİ AĞIRLADI

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN THY SPONSORLUĞUNDA BURSA’DA AĞIRLADIĞI CEZAYİRLİ SEYAHAT ACENTESİ TEMSİLCİLERİ VE TURİZM PROFESYONELLERİ, ÖZELLİKLE ULUDAĞ VE İZNİK’E HAYRAN KALDI.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel değerlerini tanıtmak ve turizm potansiyelini artırmak amacıyla Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda Cezayirli seyahat acentesi temsilcileri ile turizm profesyonellerini ağırladı.

Bursa’nın tarihini, doğasını ve kültürünü koruyarak turizm potansiyelini güçlendirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kenti dünyanın önde gelen destinasyonlarından biri haline getirmek için tanıtım çalışmalarını sürdürüyor.

Beş Günlük İnceleme Programı
Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen programda, Cezayirli heyet beş gün boyunca Bursa'da misafir edildi. THY aracılığıyla yaklaşık 30 bin uçak bileti satın alarak Bursa'ya tur operasyonları planlayan heyet, Uludağ, Gölyazı, İznik, Mudanya ve Bursa şehir merkezi gibi önemli noktalarda incelemelerde bulundu ve olası tur rotalarını değerlendirdi.

Konaklama Sürelerini Artırma Hedefi
Programın ilk gününde heyete, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız ve Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Canan Pala Giliğ eşlik etti. Bursa turizminin son yıllarda hızla geliştiğini belirten Yıldız, farklı ülkelerden gelen turist sayısındaki artışın memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Yıldız, "Bursa'da konaklamalı gün sayısını artırmayı öncelikli hedef olarak belirledik. Uluslararası pazarlarda Bursa'nın bilinirliğini yükseltmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Kurum Ziyaretleri ve Değerlendirmeler
Program kapsamında heyet, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer'i de ziyaret etti. Bursa'nın dört mevsim turizme açık bir kent olduğunu vurgulayan Özer, Cezayir pazarındaki ilgiyi artırmak için iş birliklerini sürdüreceklerini kaydetti.

Türk Hava Yolları Yenişehir Havalimanı Sorumlusu Esad Naci Ulcay ise Cezayir-Türkiye uçuşlarının son yıllarda arttığına dikkat çekerek, ağırlıklı olarak İstanbul'u ziyaret eden Cezayirli turistlerin rotalarına Bursa'yı da eklemeyi hedeflediklerini aktardı.

Heyet sorumlusu Mohamed Khodja, Bursa'nın beklediklerinden daha iyi bir izlenim bıraktığını belirterek, "Bursa'da çok büyük bir turizm potansiyeli var. En çok etkilendiğimiz noktalar Uludağ, İznik ve şehir merkezindeki tarihi aks oldu" şeklinde konuştu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kentsel dönüşüm tebligatları artık e-Devlet ve KEP'ten yapılacak... Yanıt vermeyen satış riski altında

TÜSİAD'da yeni dönem... Ozan Diren TÜSİAD'ın yeni başkanı oldu

Akaryakıta yeni zam kapıda!

ŞUSKİ Personeli Kan Bağışı Kampanyasına Yoğun İlgi Gösterdi

Burdur'da Anaokulu Öğrencileri Emniyet Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Miraç Kandili Mesajı Yayımladı

Diyarbakır'da kırsal mahalle yolları için kar mücadelesi: 16 günde 6 bin 290 km

Süleymanpaşa Belediyesi Kış Okulları'nda İkinci Dönem Kayıtları Başladı

Kırşehir Belediyesi, Karne Tatilinde Çocuk Festivali Düzenleyecek

Kayseri Kent Konseyi Genel Kurulu'nda 'Ortak Akıl' Vurgusu Yapıldı

Maltepe’de mahalle temizlik seferberliği devam ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun-Kayseri Karayolu'nda Sürücülere Sıcak Çorba İkram Etti

En düşük emekli maaşı 20 bin TL’ye yükseliyor... Teklif komisyonda görüşülüyor

Mardin'de Evlilikte 25. Yılını Dolduran Çiftler İçin Umre Kurası Düzenlenecek

Yalova'da Fırtına, Şehir Mezarlığı'nda Hasar Bıraktı