Çevre Şehircilik'ten iklim değişikliği ile güçlü mücadele

Çevre Şehircilik

Çevre Şehircilik'ten iklim değişikliği ile güçlü mücadele

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu İller Bankası (İLBANK) ile Dünya Bankası’nın birlikte yürüteceği iki anlaşmaya imza atıldı.

ANKARA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu İLBANK, Dünya Bankası ile yürütülecek ‘Su Döngüselliğinin ve Verimliliğinin İyileştirilmesi Projesi’ ile ‘Kamu ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi’ne imza attı.

İLBANK, artan sıcaklıklar ve kirlilik gibi faktörler başta olmak üzere, iklim değişikliği sonucunda oluşan su kıtlığının aşılması için arıtılmış atık suyun yeniden kullanımını sağlamak amacıyla ‘Su Döngüselliğinin ve Verimliliğinin İyileştirilmesi Projesi’ hazırladı.

250 milyon Avro tutarındaki proje ile yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji proje talepleri karşılanacak. Böylelikle iklim değişikliği ile yereldeki mücadele çok daha güçlü hale gelecek. Her iki projeye kurum adına imzaları Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Karahan ve Genel Müdür Recep Türk birlikte attı.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANIMINI YEREL YÖNETİMLERDE DE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

İLBANK’ın imza attığı iki yeni projelerle ilgili değerlendirmede bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Devrimini gerçekleştirmek adına yerel yönetimlerimize her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Alt ve üstyapısı güçlü, mahalle kültürünü yaşatan ve iklim dostu şehirler inşa etmek için yeni bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Bu projeyle yenilenebilir enerji kullanımını yerel yönetimlerde de yaygınlaştırarak iklim değişikliğiyle güçlü mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Bornova’daki kültürel miras buluşmasında ‘Çağın Dervişi’ne saygı

İstanbul Büyükşehir'e 4. dalga operasyonu! CHP'den tepki: Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar!

Kayseri Talas'ta son sürat kentsel dönüşüm

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Fahrettin Altun: Hakikat odaklı habercilikte iş birliği şart

SP'li Atmaca'dan Bakan Uraloğlu’na 'Bursa Raylı Sistem' önergesi

Merkez'in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 24

Bakırköy Zabıtası güvenli alışveriş için denetimleri sürdürüyor

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapattı! Toplu ulaşım aksıyor!

Mehmet Çevik’le Bahçe Müstesna’da eğlence tavan yaptı

MGK Beştepe'de toplanıyor... Gündem terör ve bölgesel güvenlik

İstanbul’da “Narkokapan-İstanbul 2” operasyonu! 272 torbacı gözaltına alındı!