Çataklı: Göçmen konusunda inanılmaz şeffafız

Çataklı: Göçmen konusunda inanılmaz şeffafız

Çataklı: Göçmen konusunda inanılmaz şeffafız

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, katıldığı canlı yayında Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli'nin varlığına vurgu yaparak, göçmen konusunda oldukça şeffaf olduklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, TVNET'te canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Göçmenler hakkında son dönemde oldukça yaygınlaşan provokatif paylaşımlarla ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Yardımcısı Çataklı, verilerin internet sitelerinde şeffaflıkla yayınlandığını belirterek, "Burada asıl amaç kamunun güvenilirliğini zedelemek diye belirtti. Çünkü kamuya, devlete güven sarsıldığı zaman, başka şeyleri de kolaylıkla yapabilirsiniz" dedi.

Göçle alakalı, https://www.goc.gov.tr/ diye 2015'te faaliyete geçirdikleri bir sistemde haftalık verileri paylaştıklarını ifade eden Çataklı, "Yani bu, https://www.nvi.gov.tr/mernis gibi nüfus kayıt sistemimizin bir benzeri, yabancıların bilgilerinin olduğu bir sistem. İçeriğinde düzensiz göç veri tabanı da var yani kaçak göçmenlerin de bütün bilgilerinin işlendiği bir sistem altyapısı var. Bu konuda inanılmaz şeffafız" diye konuştu.

SIĞINMACI AÇIKLAMASI

Yalanı meslek edinmiş kişiler olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Türkiye'deki sığınmacıların sayısına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Çataklı, "Mülteciler üzerinden amaçlanan devlete güveni zedelemek. Göç ile alakalı verileri internet sitemizde haftalık olarak paylaşıyoruz. Sistemimizin içeriğinde düzensiz göç veri tabanı da var" diye konuştu.

Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli'nin varlığına vurgu yapan Bakan Yardımcısı Çataklı, "Türkiye'nin yüklendiği bir yük var ve bunun çözümünü tartışmaktan doğal bir şey yok. Buna kimse itiraz edemez ama buradan manipülatif sonuçlar elde etmeye karşıyız. Biz sorunun farkındayız, buna dönük çözüm planı ve stratejilerimiz de var' dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Ankara Büyükşehir'den trafiğe nefes aldıracak proje

TAV İşletme Hizmetleri New York JFK Havalimanı’nda üçüncü yolcu salonunu açtı

Tatil yerleri sessiz, tüketici temkinli: 2025 yazı durgun geçiyor

Körfez Seferleri Bursa'da başladı

Türkiye’nin ilk dijital su altı haritası hazırlanıyor

Türkiye internette dünya ortalamasının üzerinde

TAYK – Eker Olympos Regatta, 13. yılında rüzgârla yarışıyor

İBB'den şeffaf mülakatlı istihdam

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltında

Son 1 haftada 624 orman yangını

Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı

İBB soruşturmasında bir tahliye daha

Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sel, batıya sıcak uyarısı

Bakan Yerlikaya'dan 'yangın'ların adli raporu: 44 gözaltı, 10 tutuklama!

İstanbul Bakırköy'de yaşlılar için örnek proje