Çataklı: Göçmen konusunda inanılmaz şeffafız

Çataklı: Göçmen konusunda inanılmaz şeffafız

Çataklı: Göçmen konusunda inanılmaz şeffafız

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, katıldığı canlı yayında Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli'nin varlığına vurgu yaparak, göçmen konusunda oldukça şeffaf olduklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, TVNET'te canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Göçmenler hakkında son dönemde oldukça yaygınlaşan provokatif paylaşımlarla ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Yardımcısı Çataklı, verilerin internet sitelerinde şeffaflıkla yayınlandığını belirterek, "Burada asıl amaç kamunun güvenilirliğini zedelemek diye belirtti. Çünkü kamuya, devlete güven sarsıldığı zaman, başka şeyleri de kolaylıkla yapabilirsiniz" dedi.

Göçle alakalı, https://www.goc.gov.tr/ diye 2015'te faaliyete geçirdikleri bir sistemde haftalık verileri paylaştıklarını ifade eden Çataklı, "Yani bu, https://www.nvi.gov.tr/mernis gibi nüfus kayıt sistemimizin bir benzeri, yabancıların bilgilerinin olduğu bir sistem. İçeriğinde düzensiz göç veri tabanı da var yani kaçak göçmenlerin de bütün bilgilerinin işlendiği bir sistem altyapısı var. Bu konuda inanılmaz şeffafız" diye konuştu.

SIĞINMACI AÇIKLAMASI

Yalanı meslek edinmiş kişiler olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Türkiye'deki sığınmacıların sayısına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Çataklı, "Mülteciler üzerinden amaçlanan devlete güveni zedelemek. Göç ile alakalı verileri internet sitemizde haftalık olarak paylaşıyoruz. Sistemimizin içeriğinde düzensiz göç veri tabanı da var" diye konuştu.

Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli'nin varlığına vurgu yapan Bakan Yardımcısı Çataklı, "Türkiye'nin yüklendiği bir yük var ve bunun çözümünü tartışmaktan doğal bir şey yok. Buna kimse itiraz edemez ama buradan manipülatif sonuçlar elde etmeye karşıyız. Biz sorunun farkındayız, buna dönük çözüm planı ve stratejilerimiz de var' dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de Kar Mücadelesi: 432 Kilometrelik 54 Mahalle Yolu Açıldı

Kayseri'de Üçüncü Gönül Sofrası Eskişehir Bağları'nda Hizmete Açıldı

Sazova Parkı'nda Ekolojik Dönüşüm: Kavaklar Çınarlarla Yenileniyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin İftar Buluşmaları Mahmudiye'de Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Siyer Sergisi Ramazan Ayında Yoğun İlgi Görüyor

Mert Şişmanlar, Yunusemre Belediyespor'da

Çanakkale'de Mart Ayı Kültür Sanat Takvimi Yoğun Geçecek

Ardahan Belediyesi, Serhat Ardahan Spor'un Forma ve Atkı Satışlarına Destek Oluyor

Yunusemre'de 100. Yıl Meydanı'nda Geniş Katılımlı İftar Programı Düzenlendi

Toroslar, Mersin'de En Fazla Yapı Ruhsatı Düzenleyen İlçe Oldu

HALİÇ TERSANESİ’NDEN ANKARA’YA YERLİ ARAÇ

SİVAS’IN DAĞ KÖYÜNDEN SARAÇHANE’YE: NURİ ASLAN’IN “EMANET” YOLCULUĞU

Eskişehir'de Yerel Tohum Takas Günleri Devam Ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Suriye'de İftar Sofraları Kuruyor

Yeşilay 2026'yı 'Bağımsızlık Yılı' ilan etti: Sen de Yeşilaycısın