Çankırı'ya Dikilen 550 Kızılcık Ağacı Tescilli Ekşiye Kaynak Olacak

Çankırı

Çankırı Belediyesi, coğrafi işaretli kızılcık ekşisi üretimini desteklemek için atıl bir araziye 550 özel aşılı kızılcık ağacı dikti. Ağaçların bu yıl ekim ayında ilk meyvelerini vermesi bekleniyor.

Atıl arazileri tarıma kazandıran Çankırı Belediyesi, Alpsarı Göleti yakınlarındaki eski su kuyularının bulunduğu 6 dönümlük bir alanı üretime açtı. Coğrafi işaretli Çankırı Kızılcık Ekşisi'nin üretimine kaynak sağlamak amacıyla bölgeye 550 kızılcık ağacı dikildi. Ağaçların ekim ayında ilk meyvelerini vermesi öngörülüyor.

Özel Aşılı Kantar Topuzu Türü Seçildi

Bölgenin ekolojik yapısını güçlendirmek ve yerel tarımı çeşitlendirmek için iri meyveli ve yüksek aromalı bir tür tercih edildi. Tamamı özel aşılı olan 550 adet 'kantar topuzu' kızılcık ağacı, gübreleme ve güçlendirme işlemlerinin ardından toprakla buluştu. Dikim çalışmalarına Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de katıldı.

Coğrafi İşaretli Ürüne Güçlü Destek

Başkan Esen, bu ağaçlandırma projesinin coğrafi işaretli kızılcık ekşisi üretimine önemli bir destek sağlayacağını ve önümüzdeki yıllarda yüksek verim potansiyeli oluşturacağını belirtti. Şehrin gastronomi değerlerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Esen, "Yerel ürünlerimizin geleceğini güçlendiriyoruz." dedi.

Üretimden İkram Aşamasına Geçiş Planlanıyor

Esen, coğrafi işaretli kızılcık ekşisinin belediyenin üretim tesisinde içecek haline getirileceğini açıkladı. Kızılcığın Çankırı için önemli bir meyve olduğunu vurgulayan Esen, mevcut üretimi daha bilinçli hale getirerek ekonomiye katkı sağlamak ve vatandaşları bu alana yönlendirmek istediklerini söyledi. "Üretken belediyecilik anlayışıyla ürünümüzü yetiştirip, kademeli olarak toplayarak suyunu çıkaracağız. Elde edeceğimiz kızılcık ekşisini hem halkımıza hem de misafirlerimize ikram edeceğiz. Kızılcık üreticilerimizi daha bilinçli şekilde bu alana yönlendireceğiz. Hemşehrilerimize her türlü tarım desteği vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Bakım İşleri Belediye Ekiplerince Yürütülecek

Atıl alanları değerlendirip doğaya katkı sağlayacak olan 550 kızılcık ağacının düzenli bakım, sulama ve budama işlemleri, belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilecek.


Çankırı,Çankırı Belediyesi

Çankırı,Çankırı Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kentsel dönüşüm tebligatları artık e-Devlet ve KEP'ten yapılacak... Yanıt vermeyen satış riski altında

TÜSİAD'da yeni dönem... Ozan Diren TÜSİAD'ın yeni başkanı oldu

Akaryakıta yeni zam kapıda!

ŞUSKİ Personeli Kan Bağışı Kampanyasına Yoğun İlgi Gösterdi

Burdur'da Anaokulu Öğrencileri Emniyet Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Miraç Kandili Mesajı Yayımladı

Diyarbakır'da kırsal mahalle yolları için kar mücadelesi: 16 günde 6 bin 290 km

Süleymanpaşa Belediyesi Kış Okulları'nda İkinci Dönem Kayıtları Başladı

Kırşehir Belediyesi, Karne Tatilinde Çocuk Festivali Düzenleyecek

Kayseri Kent Konseyi Genel Kurulu'nda 'Ortak Akıl' Vurgusu Yapıldı

Maltepe’de mahalle temizlik seferberliği devam ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun-Kayseri Karayolu'nda Sürücülere Sıcak Çorba İkram Etti

En düşük emekli maaşı 20 bin TL’ye yükseliyor... Teklif komisyonda görüşülüyor

Mardin'de Evlilikte 25. Yılını Dolduran Çiftler İçin Umre Kurası Düzenlenecek

Yalova'da Fırtına, Şehir Mezarlığı'nda Hasar Bıraktı