Çankırı İtfaiyesi 2025 Yılında 810 Olaya Müdahale Etti

Çankırı İtfaiyesi 2025 Yılında 810 Olaya Müdahale Etti

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl 305 yangın, 196 trafik kazası ve 309 arama-kurtarma olayına müdahale etti. Şehir içi ortalama müdahale süresi 4 dakika 11 saniye olarak kaydedildi.

 

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2025 yılı boyunca kesintisiz görev yaparak toplam 810 vakaya müdahale etti. Ekipler, hızlı müdahale süreleri ve profesyonel çalışmalarıyla dikkat çekti.

 

Yangın, Kazalar ve Kurtarma Operasyonları

Müdahale edilen olaylar arasında, Çankırı merkezdeki 284 ve ilçe ile köylerdeki 21 yangın olmak üzere toplam 305 yangın yer aldı. Ayrıca 196 trafik kazası ve 309 arama-kurtarma vakasına müdahale edildi. Şehir içi vakalara ortalama varış süresi 4 dakika 11 saniye olarak kaydedilirken, 288 canlının hayatı kurtarıldı.

 

Önleyici Hizmetler ve Denetimler

İtfaiye Müdürlüğü Eğitim ve Denetleme Birimi, yıl boyunca 158 işyeri açma, çalıştırma ve bina iskân ruhsatı düzenleyerek vatandaşlara teslim etti.

 

Toplumsal Farkındalık Eğitimleri

Yangın ve afetlere karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla resmi ve özel kurumlarda görevli toplam 2 bin 786 personel ve öğrenciye "Yangın ve Afet Farkındalık" eğitim ve seminerleri verildi.

 

Baca Temizlik Çalışmaları

Baca yangınlarını önlemek için bina, fırın, lokanta, restoran ile kalorifer bacaları başta olmak üzere toplam 51 baca ve kanalın temizliği gerçekleştirildi.

 

Personelin Mesleki Gelişimi

İtfaiye personeli, mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla Telesiyej Kurtarma, İlkyardım, Bağımlılıkla Mücadele ile Doğalgaz ve Enerji Verimliliği eğitimlerini tamamladı. Eğitimleri başarıyla bitiren tüm personele sertifikaları takdim edildi.

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, İtfaiye Müdürlüğü'nün 2026 yılında da güçlü kadrosu, hızlı müdahale kapasitesi ve önleyici hizmet anlayışı ile vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

 


Çankırı,Çankırı Belediyesi

Çankırı,Çankırı Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Karatay'da Evli Çiftlere Yönelik Eğitim Programı Başlıyor, Umre Ödülü Verilecek

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, Lise Öğrencileriyle Buluştu

İpekyolu Belediyesi, Kürtçe ve Farsça Dil Kursları İçin Kayıtları Başlattı

Kocasinan Belediyesi, 35 Noktaya Enerji Sağlayacak Güneş Santrali İçin Çalışmalara Başladı

Jandarma Genel Komutanlığı GÖKBEY Helikopteri için Tanıtım Filmi Yayınladı

24 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar: 88 Şüpheli Yakalandı

Suç Örgütlerini Öven ve Silahlı Paylaşım Yapan Şahıslara Yönelik Operasyonlarda 358 Şüpheli Yakalandı

Ordu Jandarması Mesudiye'de Yayla Kontrolü ve Kış Şartlarında Eğitim Gerçekleştirdi

Eyyübiye Belediyesi, Yaz Öncesi Park ve Yeşil Alan Bakım Çalışmalarını Hızlandırdı

Medya Meslek Yasası İçin Marmara Bölge Çalıştayı Çanakkale'de yapılacak

Şahinbeyli Çiftçiler, Tarla Sonrası Müzik Kursunda Buluşuyor

Polis Olay Yeri Haberleri Türkiye Temsilcisi İsmail Türkoğlu’ndan Anlamlı Ziyaret

Biyoteknolojik Fikirler için başvurular 30 Mart'a uzatıldı

Sağlık Ordumuzun Gururu Uzman Dr. Zekiye Hanım’a Anlamlı Ziyaret

Dünya Su Günü'nde Tepebaşı'nda Gençlere Su Bilinci Eğitimi Verildi