GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriÇanakkale'de Kadın Oyunları Festivali Başladı
Çanakkale Belediyesi'nin düzenlediği festival, hafta sonu sahnelenen iki oyunla izleyiciyle buluştu. Festival, 12 Mart'a kadar devam edecek.
Çanakkale Belediyesi'nin Mart ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Kadın Oyunları Festivali”, hafta sonu Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunlarla başladı.
Şairler Mezarlığı: Bir Dostluk Hikayesi
Festivalin ilk gününde sahnelenen “Şairler Mezarlığı” adlı oyun, çocuklarını arkasında bırakmak zorunda kalan Piraye ile Balat'ta kendi kaderine terk edilen Mısra'nın dostluğunu ele aldı. Oyun, izleyicilere düşündürücü ve duygusal anlar yaşattı.
Üç Kadının Yaşam Mücadelesi
Hafta sonu sahnelenen bir diğer oyun ise “Birileri Selva, Dilara, Gülten/Emek Üçlemesi” oldu. Farklı sosyal statülerden üç kadının yaşam mücadelesini konu alan eser, kadınların iş ve sosyal hayatta karşılaştığı sorunları sahneye taşıdı. Oyunda, kadın dayanışması ve emek mücadelesi güçlü bir anlatımla aktarıldı.
Festival Programı Belli Oldu
12 Mart 2026 tarihine kadar Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda saat 20.45'te sahnelenecek Kadın Oyunları Festivali'nin programı şöyle:
TİYATRO OYUNU – SAKLA SAKLAN
Tarih: 10 Mart 2026 Salı
Saat: 20:45
Yer: Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi
Süre: Tek Perde/70 dk.
+13 Trajedi & Dram
TİYATRO OYUNU – OLGA, MAŞA, İRİNA, YİNE ÜÇ KIZ KARDEŞ
Tarih: 11 Mart 2026 Çarşamba
Saat: 20:45
Yer: Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi
Süre: Tek Perde 60 dk
+13 Deneysel & Absürd
TİYATRO OYUNU – SENDROM
Tarih: 12 Mart 2026 Perşembe
Saat: 20:45
Yer: Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi
Süre: Tek Perde 75 dk.
+16 Trajedi & Dram, Komedi
UYARI: Epilepsi hastaları için sakıncalıdır.
09.03.2026 14:34
Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
belediye365.com



