Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek'in 18 Mart Mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek

Belediye Başkanı Erkek, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. yıl dönümünde, zaferin bağımsız cumhuriyetin ön sözü olduğunu vurgulayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanları andı.

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tarihin Akışını Değiştiren Zafer
Mesajında, Çanakkale'nin tarihin akışını değiştiren benzeri görülmemiş bir mücadelenin zaferi olduğunu belirten Erkek, "Bu zafer, savaşı vatan savunması dışında cinayet olarak gören bir liderin ve 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' ilkesinden vazgeçmeyen büyük bir fikrin zaferidir" ifadelerini kullandı.

Bağımsızlığın Ön Sözü
18 Mart 1915'te Çanakkale'yi geçilmez kılan bu zaferin, düşman işgaline dur diyerek Kurtuluş Savaşı'nın tarihsel yolunu açtığını ve bağımsız cumhuriyetin ön sözü olduğunu vurguladı.

Çanakkale Ruhunu Geleceğe Taşımak
Bugün yurtta ve dünyada barış ilkesine sahip çıkarak Çanakkale ruhunu geleceğe taşıdıklarını kaydeden Erkek, zaferin 111. yıl dönümünde değişmez önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanları rahmet, minnet ve saygıyla andığını belirtti.

Muharrem Erkek
Çanakkale Belediye Başkanı


17.03.2026 09:03

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Tarık Tufan, Kepez Kitap Fuarı'nda Edebiyatın Gücünü Anlattı

Sinan Meydan, Kepez Kitap Fuarı'nda 'Atatürk'ün Mirası Laik Cumhuriyet'i Anlattı

Antalya'nın En İyi Ev Kütüphaneleri Kepez'de Ödüllendirildi

Ahmet Şerif İzgören, Kepez Kitap Fuarı'nda 'Hayata Değer Katmak'ı Anlattı

Mert Arık, Kepez Kitap Fuarı'nda Çocuklarla Hayallerin Gücünü Konuştu

Keçiören'de Gençler İçin ÇOGEP Programı Kapsamında Eğitim ve Sanat Buluşması

Eyüpsultan'da 'Derinliğin İz Düşümü' Karma Sanat Sergisi Açıldı

Eyüpsultan'da Yaşlılara Saygı Haftası'nda voleybol maçı düzenlendi

İstanbul Bakırköy'de sahne çiçek bahçesine dönüştü

Trabzon Tanıtım Günleri coşkuyla tamamlandı

Haftanın vizyon filmleri izleyiciyle buluştu

Kolon kanserinde alarm! Gençlerde artış dikkat çekiyor

DMM’den “Koşuyolu Hastanesi Satılıyor” iddialarına yalanlama

İstanbul Maltepe’de epilepsi farkındalığı için mor koşu

Konyalı genç seyyahlar bu yıl da İstanbul'la buluşacak