Büyükşehir Tarih Atölyesi'nde Erken Türk Devletleri Konuşuldu

Büyükşehir Tarih Atölyesi

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl'ın konuk olduğu Tarih Atölyesi'nde erken Türk devletlerinin kuruluş süreçleri, Çin kaynakları ve teknolojik gelişmeler ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi Güz Dönemi dersleri Tarih Atölyesi ile devam etti. Prof. Dr. Ahmet Taşağıl'ın konuk olarak katıldığı atölyede, erken dönem Türk devletlerinin kuruldukları ortam, zaman ve şartlar detaylıca katılımcılara aktarıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi güz dönemi dersleri devam ediyor.

Akademik Programda Tarih Atölyesi

Prof. Dr. Haşim Şahin öncülüğünde düzenlenen Tarih Atölyesi'ne konuk olarak Prof. Dr. Ahmet Taşağıl katıldı.

Erken Türk Devletleri ve Çin İlişkileri

Ofis Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, akademisyenler ve kursiyerler yer aldı. Atölyede Hun Türk Devleti ve Göktürkler konuşuldu. Erken Türk devletleri döneminin başlangıçlarının Çin kaynaklarından edinilen bilgilerle öğrenildiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, dönemi incelerken sosyolojik, kültürel ve coğrafik özelliklere göre devletlerin oluştuğunu ve Çinlilerle mücadeleler yapıldığını aktardı.

Teknolojik Devrim ve Kültürel Temeller

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, "M.Ö. 3000'lerde Türk toplumu şekillenmeye başlamıştır. Daha öncesinde Sakalar, Türklerin en eski temsilcileri olarak kabul edilir. Orta Asya'da demirin işlenmesiyle büyük bir teknolojik devrim yaşanmış ve Andronova kültürü Türk kültürünün temellerini belirginleştirmiştir. Türklerin atları evcilleştirmesi ve seramikleri bu kültürün izlerini gösterir. Yazılı kaynaklarda ise Türkler ilk kez Çin yıllıklarında düşman olarak geçmektedir" dedi.

İklim Değişikliğinin Etkileri

Prof. Dr. Taşağıl sözlerini şöyle sürdürdü: "Metehan dönemi, Çin kaynaklarında en çok yer bulan dönemdir. Metehan, Çin'i yendikten sonra onu ele geçirmek yerine 80 yıl boyunca vergiye bağlamış ve böylece Türk toplumunun varlığını korumuştur. Bozkırda kurulan devletlerin önemi genellikle göz ardı edilmektedir. İklim değişikliği ve kıtlıklar, Hun nüfusunun büyük kısmını yok etmiştir. Yine de Hunlar, 17 şehir kalıntısıyla gelişmiş bir organizasyona ve üstün bir teknolojiye sahip olduklarını göstermiştir."


Sakarya,Sakarya Belediyesi

Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fırat Görgel, Ankara'daki Yerel Yönetimler Toplantısına Katıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce, Regaip Kandili Mesajı Yayımladı

CHP'li Bulut, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce'yi Ziyaret Etti

Altınordu'da Yeni Yıl Pazarı Yoğun İlgiyle Karşılandı

Çanakkale'de Atık Toplama Saatleri e-Belediye Uygulaması ile Dijital Ortamda

Eskişehir'de Halk Et Market Ağına İki Yeni Şube Eklendi

Toroslar'da Cumhuriyet Alanı Yılbaşı Pazarı'na Yoğun İlgi

İBB DARÜLACEZE’DE 2026’YA MERHABA

ÖZKAN UĞUR MÜZİK STÜDYOSU BAŞARIYA DOYMUYOR

ESMEK, Yeni Yıl İçin El Emeği Ürünler Pazarı Kuruyor

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Spil Mahallesi'nde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Karşıyaka Mahallesi'nde 30 Yıl Sonra Altyapı ve Asfalt Çalışması Başladı

Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Yeni Yıla Merhaba Konseri Verdi

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe'den Regaip Kandili Mesajı

Konya Protokolü, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile Ankara'da İstişarede Buluştu