Bursa'nın Tınısı Eseri ve Enstalasyonu Kamuoyuna Tanıtıldı

Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre Düzeni Planı atölye çalışmalarından ilhamla bestelenen 'Bursa'nın Tınısı' adlı eser ve enstalasyonu düzenlenen törenle tanıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmaları kapsamında ortaya çıkan ses ve fikirlerden ilhamla bestelenen 'Bursa'nın Tınısı' adlı eser ve enstalasyonunu kamuoyuna tanıttı. Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi'nde düzenlenen lansmanda, Şef Görkem Ediz tarafından bestelenen eser Bursa Oda Orkestrası tarafından seslendirildi.

Çok Paydaşlı Planlama Süreci
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, programdaki konuşmasında 2050 Bursa Çevre Düzeni Planı sürecinin ilk yılının tamamlandığını belirtti. Bozbey, "Bu yalnızca teknik bir çalışma değildir. Bilimin, sanatın ve katılımın birleştiği bir vizyondur" dedi. Planlama sürecinde 16 üniversiteden 40 akademisyen, 17 sektörel çalışma grubu ve çok sayıda paydaşın yer aldığı bildirildi.

Gençlerin Katılımıyla Oluşan Tını
Başkan Bozbey, 25 Nisan - 10 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenen atölye çalışmalarında gençler, akademisyenler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve sanatçıların bir araya geldiğini ifade etti. Bozbey, "Gençler, fikirleri doğaçlamalarla seslendirdi ve ortaya çıkan melodiler, 'Bursa'nın tınısı' enstalasyonunun temelini oluşturdu" şeklinde konuştu.

İnteraktif Enstalasyon
'Bursa'nın Tınısı' enstalasyonunun, kentin çok kültürlü yapısını ve birlikte var olma kültürünü anlatan bir eser olduğu belirtildi. Ziyaretçilerin enstalasyonun duvarlarında kendi seslerini kaydederek ortak bir 'Bursa tınısına' katkı sunabildiği ifade edildi. Enstalasyonun cam, ahşap ve çini malzemelerle suyu, yeşili ve insanı temsil eden çarkın döngüsüyle çalıştığı aktarıldı.

Kolektif Emeğin Ürünü
Başkan Bozbey, eserin Bursa'nın geçmişten geleceğe uzanan uyumunu simgelediğini vurguladı. Bozbey, "Bu eser, sanatın yalnızca estetik bir unsur değil, yaşamımıza yön veren düşüncelerin dili olabileceğini gösteriyor" dedi. Programın ardından Başkan Bozbey, Prof. Dr. Anlı Ata Öv'ün anlatımıyla enstalasyonu inceledi.


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

DİKİLEN FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

İBB, İSKİ VE İETT’DE 1532 YENİ MEMUR GÖREV YAPACAK

Tekirdağ'ın Kurtuluşunun 103. Yılında 1. Tekirdağ Günleri Düzenleniyor

Atatürk, Çanakkale'de Düzenlenen Törenlerle Anıldı

Çanakkale'de Vektör Mücadelesi Sürüyor

Çanakkale Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Bugün Gerçekleşecek

CHP Lideri Özgür Özel, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe'nin Çalışmalarını Övdü

Bursa'da Atatürk Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Bursa'nın Tınısı Eseri ve Enstalasyonu Kamuoyuna Tanıtıldı

Aydın'da Ata Tohumlarından Üretilen Fideler Karacasu'da Dağıtıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Atatürk'ün Vefatının 87. Yılında Hayır Dağıttı

Kahta Belediyesi Dijital Belediyecilikte Başarı Ödülü Aldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz'ın 10 Kasım Mesajı

Manisa'da Atatürk Anısına Saygı Duruşu

Aydın'da Atatürk Türkülerle Anıldı