Bursa'da Türk Eğitim Sen şubelerinden Valiliğe 'ders saati' çağrısı

Bursa

Bursa'da Türk Eğitim Sen şubelerinden Valiliğe 'ders saati' çağrısı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca tüm il valiliklerine gönderilen genelge sonrası Türk Eğitim Sendikası Bursa Şube Başkanlıkları da çağrıda bulunarak Bursa Valiliğini göreve davet etti.

BURSA (İGFA) - Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu ve 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla tüm il valiliklerine “okul ve ders saati uygulaması” konulu genelge gönderildiğini belirterek ders saatlerinin kısaltılmasını talep etti.

Işıkoğlu ve Gümüş; Bursa'da ders sürelerinin 35’er dakikaya inmesi için Türk Eğitim Sen Bursa Şubeleri olarak Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne resmi başvuruyaparak, gerekçeleri ilettiklerini belirtti. 

DERS SAATLERİ UZUN… SABAH AKŞAM KARANLIKTA KOŞTURUYORUZ…

Işıkoğlu ve Gümüş birlikte yaptıkları açıklamada, yaz – kış saati uygulamasının kaldırılmasındaki temel amacın tasarruf olarak belirtildiğini ancak sürekli söylendiği gibi tasarrufun uygulanacağı en son yerin geleceğin mimarları çocuklar olduğunu ifade ederek, "Gençlerimiz dolayısıyla okullarımızdır. Milli Eğitim Bakanlığı da yayınladığı genelge ile bunu kendi de kabul etmektedir. Bir hükümet politikası olan yaz kış saati uygulamasının kaldırılması daha çok ticari ve enerjiyi ön planda tutup daha güneş doğmadan , ıssız yollarda çocuklarımızı ve gençlerimizi okul yollarına mahkum etmiştir. Bizler çocuklarımızın sağlıklı ve güvende bir nesil olarak yetişmesini istiyoruz.  Dolayısıyla ticari ve ekonomik kaygılardan ziyade insanı ön planda alan bir tutum sergilenmesi taraftarıyız. Yıllardır Türk Eğitim-Sen olarak eğitimde tasarrufun olmayacağını savunduk. Ancak buna rağmen 2024 2025 eğitim öğretim yılı sancılı başlamıştır" diye konuştu.

Başkanlar, Türk Eğitim Sen olarak taleplerinin kış aylarında güneş doğmadan uykusunu almadan gelişimlerini tamamlama sürecinde olan çocukların ve gençlerin yollarda güvenlik sıkıntısı çekmeden daha yolun başında iken ve yasal olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın son genelgesi kapsamında Bursa Valiliği'nce acil olarak konunun ele alınmasını ve İstanbul Valiliği gibi ders saatlerinin 35 dakikaya indirmesini talep etti.


Haber Kaynak : İGFA

Demet Akalın & Sefo’nun 'Yerinde Dur'u zirvede!

Darülaceze sakinlerinin İstanbul'da Boğaz keyfi

İETT saha denetimlerini arttırdı

Aslı Çoban: Halk dansları Z kuşağını kendine çekiyor

Enez Sultaniçe yatırımcıların radarında... 'Yerli Maldivler' Sultaniçe'de araziler değerleniyor

Türk moda endüstrisi 'Yeni Dünya' yolcusu

İstanbul Büyükşehir'den çocuklara ücretsiz yaz kursu

Bursa Teknik’te hafızayı tazeleyen panel

İstanbul'da 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz

Ümit Özdağ: AKP-MHP-DEM ittifakının sonuna kadar karşısındayım

İBB'den Arnavutköy mavi göl açıklamasıı

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?