Bursa’da toplu taşımalara klima zorunluluğu gelecek mi?

Bursa’da toplu taşımalara klima zorunluluğu gelecek mi?

Bursa’da toplu taşımalara klima zorunluluğu gelecek mi?

Yaz aylarının bu kadar şiddetli, yakıcı geçtiği günümüzde, insanların iç içe olduğu otobüslerde, metrolarda klima ihtiyacı doğuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yakın zamanda toplu taşımalarda klima açma zorunluluğu üzerine bir yasayı yürürlüğe koydu fakat bu yasanın kullanılmadığı birçok şehir bulunmakta. Bunlardan bir tanesi de Bursa.

Reyhan ÖZBAKIR / HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Bursa zaman geçtikçe nüfus olarak büyümeye devam ediyor. Son yıllarda Bursa’da bitmek bilmeyen bir toplu taşıma sorunu olduğu aşikar. Toplu taşıma araçları, iş, okul giriş-çıkış saatlerinde kalabalık olmasıyla bilinir. Fakat artık Bursa’da iş, okul giriş-çıkış saatleri dışında günün herhangi bir saatinde de aynı kalabalıkla karşılaşabiliyorsunuz. Bu toplu taşıma yoğunlu da kavurucu sıcaklarda çok büyük bir sıkıntı teşkil ediyor. Belediye, toplu ulaşım klimalarını denetlediğini söylüyor. Ne yazık ki bu konu hakkında kanun çıkmadığı sürece bir bütünlük söz konusu olamaz.

“İNSANLAR  TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA FENALAŞIYOR!”

Vatandaşlar bu konu hakkında muzdarip olduklarını her sosyal mecrada belirtiyorlar. Bu konu hakkında görüşlerini aldığımız vatandaş Emir Erdem Bali, “Bu sıcaklarda özellikle otobüslerin klimalarını açmaması veya çalışmıyor olduğunu söylemesi bizleri çok yoruyor. Havalar 36-40 derece iken klimaların çalışmaması, içerideki kalabalık ile birleşince zaman zamana fenalaşan insanlar da görüyoruz. Klimalar bozuk mu bilmiyorum. Söylendiği üzere bozuksa, belediyelerin acilen bu sorunu çözmeleri gerekiyor.” ifadelerini belirtti.


Haber Kaynak : İGFA

Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nden Mekke'den kentsel dönüşüm

Boğaziçi Film Festivali'nde 31 yapım seyirciyle buluşacak

Enfeksiyonlarına karşı en etkili kalkan!

Drift sezon finali İstanbul Park'ta

Manisa'da Geniş Çaplı Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şuhut Belediye Başkanı'na Ziyaret

Gümüşhane Belediye Başkanı, Ayşe Alkaç'ı Ebediyete Uğurladı ve Sima Perde Mağazası Açılışına Katıldı

Muş Belediyesi 4 Noktaya Üstü Kapalı Durak Yerleştirdi

Türkiye-Afrika ilişkilerini güçlendirecek zirve İstanbul’da

Akyamaç'ta 2. Alıç Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı'na Katıldı

Ardahan'da 'Serhat'ın Çocukları' Projesi Kapsamında Jimnastik Kursu Ziyareti

Balkan Güreş Şampiyonu Mehmet Esat Dedeoğlu Şanlıurfa'da Coşkuyla Karşılandı

İstanbul Beylikdüzü'nde 'Atatürk Kupası Voleybol Turnuvası' başladı