Bursa'da sosyal belediyecilikte yeni dönem

Bursa

Bursa'da sosyal belediyecilikte yeni dönem

BASIN BÜLTENİ

BURSA'DA SOSYAL BELEDİYECİLİKTE YENİ DÖNEM
- BURSA’DA SOSYAL YARDIMLAR ARTIK TEK KARTLA ULAŞILABİLİR HALE GELİYOR
- BAŞKAN BOZBEY: HEM DESTEKLERİN TAKİBİ KOLAYLAŞACAK HEM DE VATANDAŞLAR İHTİYAÇLARINI HIZLI VE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KARŞILAYABİLECEK

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi, tüm sosyal yardım faaliyetlerini ‘Sosyal Destek Kartı’ çatısı altında topladı. Başkan Mustafa Bozbey, hayata geçirdikleri sistemle yardımların daha etkin, güvenli ve şeffaf bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi.

Tüm sosyal yardımlar tek kartta
Bursa’da sosyal belediyeciliğin her alanda hissedilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, tüm sosyal yardım faaliyetlerini ‘Sosyal Destek Kartı’ çatısı altında topladı. Yeni uygulamayla birlikte dar gelirli aileler için sosyal destek, üniversite öğrencileri için eğitim desteği, ilkokul-ortaokul ve lise öğrencileri için kırtasiye desteği, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere yönelik ‘Anne Kart’ desteği, ‘tek bir kart altında birleştirildi. Vatandaşlar kendilerine ulaştırılacak ‘Sosyal Destek Kartı’nı 17 ilçede rahatlıkla kullanabilecek. Yeni sistemle hem denetim kolaylaşacak hem de vatandaşlar kartı kullanarak desteklere kolaylıkla ulaşabilecek.

“Vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacak”
‘Sosyal Destek Kart’ projesi iş birliği imza töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bugüne kadar farklı yöntemlerle yapılan sosyal desteklerin artık tek bir kart üzerinden yürütüleceğini söyledi. Projeyle sosyal yardımların daha etkin, güvenli ve şeffaf bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını hedeflediklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Bugüne kadar farklı yöntemlerle yürütülen sosyal yardım faaliyetlerini artık tek çatı altında topladık. Yeni sistemle birlikte denetim mekanizması güçlendirilmiş olacak. Vatandaşlara da büyük kolaylık sağlanacak. Sosyal Destek Kartı ile tüm sosyal destekler, doğrudan vatandaşların kartlarına yatırılacak. Böylece hem desteklerin takibi kolaylaşacak hem de vatandaşlar ihtiyaçlarını hızlı ve güvenli bir şekilde karşılayabilecek. Hayırlı olsun” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Manavgat Belediyesi Eğitim Kurumlarında İkinci Dönem 'Bayrak Sevgisi' Temasıyla Açıldı

İzocam’dan 60. Yılda rekor performans... Ciro yüzde 55 arttı, liderlik pekişti

Meram Belediyespor, Okçuluk ve Taekwondo Branşlarında Türkiye Çapında Başarılar Elde Etti

İpekyolu'nda Okul ve Mahallelerde Kar Temizleme Çalışmaları Yoğun Şekilde Sürüyor

Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Şanlıurfa'da Tefeci Çetesine Operasyon: 4,2 Milyar TL'lik Hesap Hareketi İncelendi

Göktaş, İİT Konferansı'nda Kadınların Ekonomik Hakları Oturumuna Başkanlık Etti

Adalet Bakanı Tunç'tan Yeni Adalet Yatırımları Açıklaması

Bandırma Belediyesi'nin 'Belediye Açısı' Bülteninin 9. Sayısı Yayımlandı

Özgür Aras Pembe Masa’da konuştu: Küstah insanlarla çalışmam! Kıvanç Tatlıtuğ değişmedi

Odunpazarı'nda Berat Kandili'nde Helva İkramı Yoğun İlgi Gördü

Bakan Göktaş, Aile Odaklı Sanat Eserlerinin Önemini Vurguladı

Bayraklı'da Yarıyıl Tatili Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleriyle Geçti

Mübadele'nin 103. Yılında İki Yakanın Ezgileri Nilüfer'de Buluştu

Çorlu'da Fırtınaya Karşı Belediye Ekipleri Saha Operasyonu Başlattı