Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

BEBKA desteğiyle BUSİAD öncülüğünde başlatılan “Cerrahi Bilimlerde Karmaşık Gerçeklik ile İleri Teknolojiler Eğitimi” projesi, sağlıkta yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor.

BURSA (İGFA) - Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), Doruk Hastaneleri ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursatto) ortaklığıyla, BEBKA Teknik Destek Programı kapsamında hayata geçirilen “Cerrahi Bilimlerde Karmaşık Gerçeklik ile İleri Teknolojiler Eğitimi” projesi, BUSİAD Evi’nde düzenlenen tanıtım toplantısıyla başladı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (SBÜ TEKMER) iştirakçi olduğu proje, sağlık alanında ileri teknolojileri eğitim süreçlerine entegre ederek yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyor.

İNSANI MERKEZE ALAN DİJİTAL DÖNÜŞÜM

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, açılışta yaptığı konuşmada, “47 yıldır öngörü kuruluşu olarak çalışan BUSİAD, tıpta dijital dönüşümün paydaşı olmaktan gurur duyuyor. Karmaşık gerçeklik, hata payını en aza indirerek sağlıkta yeni bir çağın habercisi. İleri teknolojiler, insan için etik çerçevede kullanıldığında çok kıymetli” dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Taner Tonguç, projenin sağlık profesyonellerinin eğitim kalitesini artıracağını belirtirken, Doruk Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuz Namlı, “Teknolojiyi yakalayamazsak yok oluruz. Karmaşık gerçeklik, sağlıkta hayatı kolaylaştıracak” diye konuştu.

BEBKA Genel Sekreteri Sabri Bayram, projenin nitelikli insan ve güçlü toplum hedefiyle desteklendiğini, kurumların kapasitesini artırarak örnek oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Bursatto Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu ise 14 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimlerin toplumsal fayda sağlayacağını vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bursa İl Müdürü Aydın Bakoğlu, Bursa’daki inovatif çalışmaların önemine dikkat çekti.

Açılışın ardından Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin, moderatörlüğünde düzenlenen panelde, BURTOM Sağlık Grubu Genel Müdürü Serdar Küplü ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Leyla Türker Şener, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve yapay zekanın tıptaki yerini anlattı.

Op. Dr. Mehmet Kuyumcu ise karmaşık gerçekliğin cerrahi planlamadaki rolünü aktardı.

Proje, 19 Haziran’a kadar Doruk Hastanesi’nde uygulamalı eğitimlerle devam edecek.


Haber Kaynak : İGFA

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip

Elif Buse Doğan: Hayal ettiğimin hep bir adım ötesindeyim