Bursa'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor

Bursa

Bursa'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kayıhan Mahallesi'nde Gökdere'nin yamacında bulunan, uyuşturucu madde bağımlılarının mesken tuttuğu, kaderine terk edilmiş metruk haldeki 3 binanın yıkımını tamamladı.

BURSA (İGFA) - İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşümü ve 75. Yıl - Yiğitler - Esenevler Kentsel Dönüşümü projeleriyle Bursa'ya depreme dayanıklı modern ve konforlu yapılar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan hem depreme karşı hem de kamu güvenliğine karşı risk oluşturan yapıları da bir bir ortadan kaldırıyor.

Bu çalışmalar kapsamında Osmangazi ilçesine bağlı Kayıhan Mahallesi sınırları içinde, Gökdere'nin hemen yamaçlarında bulunan 3 adet metruk bina da Büyükşehir Belediyesi tarafından ortadan kaldırıldı.

Özellikle alkol ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu, kaderine terk edilmiş metruk haldeki binalar, bölgede önemli bir güvenlik sorunu haline gelirken, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Binaların bakımının yapılıp, metrukluğun giderilmesi için hak sahiplerine verilen sürenin dolmasının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 3 binayı da kontrollü bir şekilde yıktı.

Böylelikle hem görüntü kirliliğine yol açan hem de bölge için önemli bir güvenlik sorunu oluşturan binalar ortadan kaldırılmış oldu. Bunun yanında Gökdere içinde BUSKİ tarafından ıslah çalışmaları başlatılırken, bölge peyzaj düzenlemeleri ile vatandaşların da huzur içinde  gezebileceği bir alan haline getirilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'ten Ramazan Bayramı Mesajı

Avrupa’da VakıfBank klasiği! Şampiyonlar Ligi’nde bir kez daha Final-Four’da

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ramazan Bayramı Mesajı Yayınladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Bayramda müze ve ören yerleri ziyarete hazır... Tarihi noktalar ziyaretçilerini bekliyor

Kars Belediye Başkanı, Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

Nevşehir'de CANKART Sosyal Destek Kartı Kullanıma Sunuldu

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Personelle Bayramlaştı

Kemer Belediyesi Mola Evi, Yetişkin Engelli Bireylere Yönelik Programlarını Sürdürüyor

Kayseri Hayvanat Bahçesi, Ramazan Bayramı'nda Ücretsiz Olacak

Kütahya, İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları İstişarede Buluştu

Nevşehir'de Ramazan Bayramı Hazırlıkları ve Geleneksel Etkinlikler

Şuhut'ta Ramazan Bayramı Bayramlaşma Programı Açıklandı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Personelle Bayramlaştı

Bozüyük Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu'nun Ramazan Bayramı Mesajı