Bursa'da İYİ Partili kadınlardan suç duyurusu

Bursa

Bursa'da İYİ Partili kadınlardan suç duyurusu

Bursa'da İYİ Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı kamuoyuna ‘sürtük’ sözcüğüyle yansıyan konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu.

BURSA (İGFA) - İYİ Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkan Hüsniye Pıtırlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Başkan olduğu AK Parti'nin grup toplantısında kullandığı 'sürtük' sözcüğüyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahse konuğu sözcü tekraren ifade etmekten 'ar' duyacakları bir ifade ile Türk kadınına alenen hakaret edildiğini öne süren Başkan Pıtırlı, şikayet dilekçesinde, bu eylem ile Anayasa'nın 103.maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanı yeminin de ihlal edildiğine hatırlatma yapıldı.

"Bizler; Türk kadınları adına, tüm kadınlar adına toplumsal ve siyasi vazifemiz gereği Sayın Erdoğan’ın suç teşkil eder eylemine istinaden Ankara Cumhuriyet Savcılığı nezdinde şikayette bulunduk" diyen Pıtırlı, "Sayın Erdoğan’ın “hakaret” suçunu alenen, tüm televizyonlar önünde canlı yayında ve en önemlisi Gazi TBMM çatısı altında işlemiş olmasının ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirilmesi, mübrez eylem ile hukuki dayanağını T.C. anayasasından alan “Cumhurbaşkanı yemininin ihlal edilmiş olmasının” da soruşturulması talepli olarak şikayet dilekçemizi Sayın Cumhuriyet Savcılığımıza arz ettik. Bağımsız Türk Yargısı’nın, şikayetimize istinaden hukukun gereklerini eksiksiz ve adil bir şekilde yapacağına, failin siyasi kimliğinden etkilenmeksizin başta Anayasamız olmak üzere kanunlarımızın emirlerini yerine getireceğine olan inancımız tamdır" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Şanlıurfa'da 100 Mülteci Öğrenciye Hafızlık ve İlim İcazeti Verildi

Tuna Caddesi'ne Tünel veya Köprü ile Hürriyet Bağlantısı Planlanıyor

Muş Sanayi Sitesi'nde Yol ve Altyapı Sorunu Çözüldü

Muş Belediyesi'nden 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği

Nevşehir Belediyesi SK ve Galatasaray Sutopu Kadın Takımları Hazırlık Maçında Buluştu

Galatasaray Sutopu Kadın Takımı Nevşehir Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Ahmet Minguzzi Anısına Skate Park Açıldı

Kemer Belediyesi ile Vakıfbank arasında personel promosyon sözleşmesi imzalandı

Taşkuyucak Mahallesi'nin Su Sorunu Sondaj Çalışmasıyla Çözülüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Diplomasisi Zirvesi'nde Yer Aldı

Manisa'da Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda Ücretsiz Tarama

Manisa'da Atık İlaçlar Toplanarak Bertaraf Edilecek

Gümüşhane Belediyesi Su İndirimi İçin Son Başvuru Tarihi Açıklandı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Taşdelen ve Dabağ Çiftinin Nişan Töreninde Yer Aldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Türk Eğitim-Sen 8. Olağan Genel Kurulu'nda