Bursa'da baraj doluluk oranları arttı, su kesintileri ertelendi

Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son yağışlarla artan baraj doluluk oranları nedeniyle planlı su kesintilerinin ikinci bir duyuruya kadar uygulanmayacağını açıkladı.

BASIN BÜLTENİ

BURSA'DA BARAJLARDAN SEVİNDİREN HABER

- BAŞKAN MUSTAFA BOZBEY: "İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR SU KESİNTİLERİNİ UYGULAMAMA KARARI ALDIK"

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son günlerdeki yağışların baraj doluluk oranlarını artırması üzerine planlı su kesintilerinin ikinci bir duyuruya kadar uygulanmayacağını duyurdu.

Kesintiler Geçici Olarak Durduruldu
İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle barajlardaki doluluk oranlarının kritik seviyelere düşmesi sonucu başlatılan planlı su kesintileri, son yağışlarla birlikte geçici olarak durdurulmuştu. 28-29-30 Ekim tarihlerinde su kesintisi yapılmayacağını daha önce duyuran Başkan Bozbey, yapılan son değerlendirmeler doğrultusunda bu kararın uzatıldığını belirtti.

Baraj Doluluk Oranları Arttı
Bilinçli su tüketiminin önemini vurgulayan Başkan Bozbey, planlı su kesintilerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Bursalılara teşekkür etti. Son günlerde etkili olan yağışların baraj doluluk oranlarını önemli ölçüde artırdığını açıklayan Bozbey, "Bu olumlu gelişme sayesinde 28-29-30 Ekim tarihleri için planlı su kesintilerini kaldırmıştık. Bugün yaptığımız değerlendirme sonucunda da yağışların bu şekilde devam etmesi halinde ikinci bir duyuruya kadar su kesintilerini uygulamama kararı aldık" dedi.

Takip Devam Edecek
Başkan Bozbey, kentin su tüketimi, yağışların seyri ve vatandaşların tasarruf konusundaki duyarlılığının yakından takip edilmeye devam edileceğini ifade etti. Su tüketimi konusunda duyarlı davranan tüm vatandaşlara teşekkür eden Bozbey, sürecin yakından izleneceğini kaydetti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Şanlıurfa'da Çiftçilere 35 Bin Fıstık Fidanı Hibe Desteği

Çinli Kültür ve Turizm Heyeti, Şanlıurfa'da Arkeolojik İncelemelerde Bulundu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Siverek'te Yol Çalışmalarını Hızlandırdı

Bursa'nın Su Kaynağı Uludağ'da Kar Örtüsü Alarm Veriyor

Bursa'da Yeni Yıl Meydanı Açıldı, Yoğun İlgi Gördü

Aydın'da Ulaşım Altyapısı Güçlendiriliyor

Muş Belediyesi Hürriyet Caddesi'nde Aydınlatma Yenileme Çalışmalarını Sürdürüyor

Muş Belediyesi Eşbaşkanı Tuba Sayılğan, Barış ve Demokratik Toplum Buluşması'na Katıldı

Nevşehir Belediye Başkanı Arı, Emniyet Müdürü Karaman'ı Ziyaret Etti

Nevşehir Belediyesi Ekipleri 20 Temmuz Mahallesi'nde Temizlik Seferberliği Gerçekleştirdi

Gaziantep’in şampiyon sporcuları Başkan Şahin’i ziyaret etti

Manisa Büyükşehir Meclis Komisyonları Salihli'de İnceleme Yaptı

Müftü Alim Efendi, Vefatının 95. Yılında Manisa'da Anıldı

Manisa'da 400 Dönüm Mera Alanına Yem Bitkisi Tohumu Ekildi

İstanbul Maltepe'de özel çocukların ailelerine seminer