Bursa'da Ankara Yolu'na alternatif güzergah çalışmaları hızla ilerliyor

Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ankara-İzmir karayolundaki trafik yoğunluğunu azaltmak için Değirmenönü-Karapınar bağlantı yolunu inşa ediyor. Proje kapsamında 650 metrelik bölünmüş yol, bisiklet yolu ve otopark alanları yapılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ankara-İzmir karayolunun güneyinde alternatif bir güzergah oluşturmak amacıyla başlattığı Değirmenönü-Karapınar bağlantı yolundaki çalışmaları sürdürüyor. Proje, Yıldırım ile Kestel arasındaki ulaşımı geliştirerek ana arterdeki trafik yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

Yolun Teknik Detayları
Otosansit ile Karapınar mahallelerini ayıran Balıklıdere ve Deliçay köprüleri arasındaki alanda devam eden çalışmalarda, 30 metre genişliğinde ve 650 metre uzunluğunda bölünmüş bir yol inşa ediliyor. Proje kapsamında 1300 metrelik bisiklet yolu tamamlanırken, 400 metrelik bir kısımda kazı dolgu işlemleri yapılıyor. Her iki tarafında otopark cebi, bisiklet yolu ve yaya kaldırımı bulunacak yol için şu ana kadar 15 bin ton kazı dolgu ve 5.500 ton asfalt kaplama gerçekleştirildi.

Başkan Bozbey'den Açıklama
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kent trafiğini daha ulaşılabilir hale getirmek için projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Bozbey, "Çalışmalar bittiğinde eski İnegöl Yolu diye bilinen güzergahta işlemlere başlayacağız. Böylece vatandaşlarımız Ankara Yolu'na inmeden Yıldırım bölgesine ulaşmış olacak" dedi.

Trafiği Rahatlatma Hedefi
Başkan Bozbey, önümüzdeki süreçte Ankara-İzmir yolundaki trafiği rahatlatmayı hedeflediklerini ifade etti. "Alternatifler oluşturmak için hamlelerimizi yapıyoruz. Trafik akışını diğer alanlara da aktararak Bursa trafiğine nefes aldıracağız" şeklinde konuştu.

Mahalle Muhtarının Memnuniyeti
Değirmenönü Mahallesi Muhtarı Şevket Işık, yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Işık, "Yaklaşık 30 bin insanın yaşadığı mahallemiz yıllardır hizmete susamıştı. Mahallemiz için güzel bir yatırım oldu" ifadelerini kullandı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Minguzzi ailesinden Başkan Tugay’a ziyaret

EPDK’dan doğal gaz tarifelerine revizyon... Yeni üst sınırlar 1 Nisan’da yürürlükte

Kırıkkale'de Çocuk Trafik Eğitim Parkı'ndan 20 Bin Öğrenci Faydalandı

32 Yıllık Trafik Polisi, Motosiklet Konvoyuyla Mesleğine Veda Etti

Körfezdeki dev temizliğe hayran kaldılar... Dip Çamuru Projesi etkiledi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Alınca Mahallesi'nde İncelemelerde Bulundu

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Esnaf ve Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Frankofon Film Festivali Nilüfer'de Başladı

Yeşilyurt'ta Otizm Yaşam Merkezi Nisan'da Açılıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, Aşağıbağlar'da Vatandaşlarla Buluştu

Aksaray'da Atık Piller Ayrı Toplanarak Çevre Korunuyor

Kartal Kavşağı'nda Altyapı ve Ulaşım Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Serhivde Şenlikleri, Dengbêjlerin Sesiyle Silvan'da Başladı

Van Büyükşehir Belediyespor U-18 Takımı İl Şampiyonu Oldu

Van'da Akaryakıt İkmal Süreci Şeffaf ve Denetimli Bir Şekilde İşliyor