Bursa Yıldırım'da dijital çağ konuşuluyor

Bursa Yıldırım

Bursa Yıldırım'da dijital çağ konuşuluyor

Yıldırım Belediyesi, Siyaset ve Medya, Düşünce ve Medeniyet, Strateji Güvenlik Okulu ve Beyti Makdis akademilerinin ardından Dijital Çağı Anlamak Akademisi’nin de startını verdi.

BURSA (İGFA)- Dijital Çağı Anlamak Akademisi’nin ilk konuğu İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Yerlikaya oldu. Moderatörlüğünü Enes Bayraklı’nın yaptığı ilk derste, ‘Sosyal Medya Manipülasyonları ve Dezenformasyon Siyaseti’ konu başlığı üzerine konuşan Yerlikaya, sosyal medyanın geçmişten bugüne hangi süreçlerden geçtiğini anlatarak süreç içerisindeki gelişimini anlattı. Sosyal medyanın yaşamın her anında aktif halde kullanılmasıyla birlikte, toplumsal hareketlerde ve toplumun bilgi edinmesinde kaynak olarak kullanılmasıyla birbirinden çok farklı ve doğruluğu ispatlanamayan bilgiler ile insanları kuşattığını aktaran Yerlikaya, sosyal medyanın öneminin göz ardı edilmeden ancak dezenformasyona da açık olduğu unutulmadan kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.

FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ

Katılımcılara, içinde yaşadığımız dijital çağın gerçeklerine ilişkin bir farkındalık ve gündelik hayatta karşılaşılan tehdit ve risklere ilişkin bir medya okuryazarlığı oluşturmak amacıyla ‘Dijital Çağı Anlamak Akademisi’ni düzenlediklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hayatımızda yarattığı değişim, sosyal, kültürel ve politik dünyamızı şekillendiren bir hal almıştır.

Öyle ki dünyadaki internet kullanıcı sayısının 4,6 milyara yükselmesi ve internette geçirilen sürenin günde yaklaşık yedi saat olması, dünyanın hızla dijital bir toplum modeline geçtiği gerçeğini çok açık biçimde göstermektedir. Bizler de Yıldırım Belediyesi olarak hemşehrilerimizde bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu eğitimi düzenliyoruz. Eğitimin tüm katılımcılarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa'da 'Resimlerden Resim Beğen'diler

Ümit Özdağ'ın iddianamesi tutukluluğunun 78. gününde hazırlandı

Darüşşafaka sınavı bu yıl 25 Mayıs'ta yapılacak

Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi'ne Silivri'den mesaj

Ege Bölgesi yatırımcıların yeni gözdesi... Arsa fiyatları yükselişte

Müze ve ören yerlerinde 9 günde 1 milyonu aştık! Efes ve Göbeklitepe zirvede!

Sosyal Etki Zirvesi 2025'e geri sayım başladı

İklim Kanunu teklifine vekillerden eleştiri!

İstanbul Şişli’deki çift cinayette 'gereği yapıldı'! Şüpheliler yakalandı

İlk çeyrekte 45 milyon 'hava'dan seyahat etti!

Mudanya Belediye Başkanı'ndan Mahir Polat'a alkışlı destek

Başkan Ovalıoğlu kadın ve gençlik zirvesinde konuştu

İETT'den iki yeni garaj yatırımı

Mudanya'da gençlerden tutuklu öğrencilere 'balonlu' destek

Soğuk ve yağışlı hava hakim olacak