Bursa Yıldırım'da 'Balkan Şehirleri Akademisi' başladı

Bursa Yıldırım

Bursa Yıldırım'da 'Balkan Şehirleri Akademisi' başladı

Yıldırım Belediyesi, düzenlediği Beyt-i Makdis Akademisi’nin ardından ‘Balkan Şehirleri Akademisi’ ile ‘Coğrafya Okuma’ seminerlerini sürdürüyor.

BURSA (İGFA)- Yıldırım Belediyesi’nin Balkan coğrafyasının sosyolojik, tarihi ve siyasal durumunu detaylı şekilde ele alarak katılımcılara aktarmayı hedeflediği ‘Balkan Şehirleri Akademisi’ başladı.

GÖNÜL COĞRAFYASININ İKİ KARDEŞ ŞEHRİ

Dikenli tellerin ve sınırların ülkeleri birbirinden ayırdığını ancak birbirlerine yürekten bağlı, ortak tarihi, kültürü, inancı, ortak acıları ve ortak sevinçleri olan milletleri birbirinden ayırmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Biz bu güçlü ve ayrılmaz birlikteliğe ‘gönül coğrafyası’ diyoruz. Biliyoruz ki, Bursa ile Bosna aynı gönül coğrafyasının kardeş şehirleridir. Hepimizin gönlünde bir Mostar Köprüsü kuruludur. Mostar Köprüsü; Bosna’yı Bursa’ya, İstanbul’a, Kars’a, Tebriz’e, Semerkant’a, Buhara’ya, Kudüs’e, Mekke ve Medine’ye bağlar.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i, vefatından 1 gün önce hasta yatağında ziyaret ettiğinde, Rahmetli İzzetbegoviç,
Cumhurbaşkanımız nezdinde Bosna’yı, Mostar’ı ve oradaki tüm kardeşlerimizi Türkiye’ye emanet ediyor. Bizim kardeşliğimiz, bizim gönül coğrafyamız, bizim medeniyetimiz budur. Bugün sadece Bosna değil, 550 yıl sevgi, barış, huzur ve kardeşlik içinde birlikte yaşadığımız Balkanlar’daki her Müslüman bize emanettir.

Başkan Oktay Yılmaz, “İbn Haldun ‘Mukaddime’ eserinde ‘Coğrafya Kaderdir’ diyor. tanıtacağız. Balkan Şehirleri Akademisi oldukça değerli. Akademide anlatılanların teorik zeminde kalmaması ve sorunların yerinde görülerek meselenin daha kuşatıcı şekilde idrak edilebilmesi için de eğitim sonrasında, düzenli katılım sağlayan 10 kişi ile birlikte Balkan seyahati gerçekleştirilecek" dedi. 

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, “Bir Rumeli göçmeni ailenin evladı olarak bu acı hatıralarla büyümüş birisiyim. Allah öyle acı dolu zamanları bir daha yaşatmasın. Boşnak kardeşlerimiz bilsinler ki Türk halkı Boşnak kardeşlerinin yanındadır ve her zaman da yanında olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

“BOSNA HERSEK’İ KALBİNİZDE ARAYIN”

Balkan Şehirleri Akademisi’ni hayata geçirdikleri için Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür eden Bosna Hersek 7’nci Müslüman Tugay Komutanı ve Aliya İzzetbegoviç’in yakın çalışma arkadaşı Albay Şerif Patkoviç, “Gençlere ya da öğrencilere hitap ettiğimde, Bosna Hersek’i haritada aramayın. Bosna Hersek’i kalbinizde arayın, orada bulun, diyorum.

Çünkü Boşnak milleti, yüzyıllardır Avrupa’nın uç sınırında kendi kimliğini, dinini yaşatmak için savaşan ve bu yüzden çeşitli zulümlere maruz kalmış bir millet. 1460’lı yıllarda, Osmanlı İmparatorluğu’nun Bosna’ya gelmesiyle birlikte aslında Bosna Hersek fethedilmedi, özgürlüğüne kavuştu. Çünkü öncesinde Balkan milleti Katolik ve Ortodoksların arasına sıkıştırılmış ve baskı içinde yaşıyorlardı. Boşnaklar toplu şekilde İslam’a geçişi kabul etti ve böylelikle Müslümanlığa geçen son millet Boşnaklar oldu. Bu bizim için çok büyük bir şereftir ve bu şerefi bugün, yarın ve sonsuza kadar taşıyacağız" şeklinde konuştu. 


Haber Kaynak : İGFA

Yeşilyurt Belediyesi'nin İftar Programına Yoğun İlgi

Âşıkpaşa Mahallesi'nde Ramazan Etkinliği Düzenlendi

Nilüfer'de 8 Mart Etkinlikleri 'Eşitlik Ses İster Biz Buradayız' Sloganıyla Başlıyor

Büyükkılıç, KCETAŞ ve TÜGVA'nın Ramazan İftar Programlarında

Yalova'da İstanbul Caddesi'nde Trafik Denetimi Yapıldı

Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Bilge Hekim Lokman' Oyunu İle Genç Seyirciye Ulaşıyor

Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve Genel Müdür, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Van'da Kar Yağışı Sonrası Ulaşım İçin Yoğun Mesai

Eskişehir'de Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Dijital Platform Kuruldu

Diyarbakır'da YKS'ye ilk kez girecek öğrencilere sınav ücreti desteği

Pendik'te Esenyalı-Kemiklidere İmar Uygulaması Tamamlandı

Sinop İnceburun Spor Kulübü Yönetimi, Belediye Başkanı Metin Gürbüz'ü Ziyaret Etti

Aksaray Bilim Merkezi'ndeki TÜBİTAK Sergi Salonu'na Öğrencilerden Yoğun İlgi

Kayseri'de Elektrikli Ulaşım Yatırımlarına Hız Verildi

AK Partili Büyükgümüş, Aksaray Belediye Başkanı Dinçer'i Ziyaret Etti