Bursa Kestel’de 'temiz hava' seferberliği

Bursa Kestel’de

Bursa Kestel’de 'temiz hava' seferberliği

Bursa'da Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'ın, ilçede oluşan hava kirliliği sebebiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapmış olduğu görüşmeler çözüme kavuşuyor. Bakanlık talimatıyla Ankara'dan gelen heyet, fabrikalarda filtre denetimleri yaparken, hava kalitesinin yükseltilmesi adına izlenecek yol haritasını masaya yatırdı.

BURSA (İGFA) -  Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'ın Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile hava kirliliği konusunda gerçekleştirdiği görüşmeler, çözüme kavuşuyor.

Görüşmelerin ardından Bakanlık tarafından görevlendirilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hava Yönetimi Daire Başkanı İrde Çetintürk, İzleme Daire Başkanı Soner Olgun, Bursa İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç ve beraberindeki heyet, Kestel ilçesinde gelerek fabrikaların bacalarında filtre denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerin ardından Belediye Başkanı Önder Tanır ve beraberindeki heyet Çevre, Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü’nde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Kestel’in hava kalitesini yükseltmek adına izlenecek olan yol haritası masaya yatırıldı. Toplantıda yapılan görüşmeler,  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a raporlanmasının ardından Kestel’in daha temiz ve kaliteli havaya ulaşması için çalışmalar başlayacak.

‘’KESTEL HAK ETTİĞİ HAVA KALİTESİNE ULAŞACAK’’

Kestel Belediyesi ve ilgili kurumların çabalarıyla hava kirliliği ile yoğun bir mücadele içerisinde olduklarını belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, konunun detaylarını içeren dosyayı ise bakanlık yetkililerine teslim ederek önlemlerin alınmasını talep ettiklerini belirterek, "Bakanlığımız bu konuya hassasiyetle yaklaşarak, ilçemizde incelemelerde bulunmak üzere ilgili daire başkanları ve yetkilileri ilçemize geldi.  Gelen heyet ile birlikte ilçemizde bir takım incelemeler gerçekleştirdik. Ardından sanayi bölgelerimizde bulunan fabrikaların bacalarında filtre denetimleri gerçekleştirdik. Daha sonra Bursa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde geniş katılımlı bir toplantıya katıldık. Burada ilçemizdeki hava kirliliğinin sebepleri, filtre kullanımının önemi, alabileceğimiz önlemleri konuştuk. Bu izleyeceğimiz yol haritasına ilişkin gerekli raporlar Bakanımız Murat Kurum’a aktarılacak. Son olarak Kestel’in hak ettiği hava kalitesine ulaşması için çalışmalar başlayacak. Konuya hassasiyetleri adına kıymetli Bakanımıza ve buraya gelen heyete teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Nevşehir'de 15 Temmuz coşkusu

Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda 18 finalist belli oldu

Deniz ve havuzda göz sağlığını korumak için uzmanından öneriler

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 4 trilyon TL'ye yaklaştı

Bahçeli DEM heyetini kabul etti

Yaz serinliği göz sağlığınızı tehdit etmesin: 6 koruyucu öneri

'Narkokapan-Adana 2'de 130 torbacı yakalandı!

Yaz tatilinin gizli tehlikesi: Yüzücü kulağı!

E-Posta pazarlaması 22 milyar dolara ulaşacak

Harita Mühendisi Halil Gök, 20 yıldır cebinde çiçekle çevreyi güzelleştiriyor... 365 gün cebinde çiçek taşıyor

Ticaret'ten uluslararası 3 gözetim şirketine faaliyet yasağı!

Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Paribu Harbiye Açıkhava Konserleri Dedublüman ile başladı

10 ilde 5 organize suç örgütüne 74 gözaltı!

İstanbul Şile 'Milli Birlik' kortejinde buluştu