Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey'den Gümrük Müşavirlerine Teşekkür

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ithalat vergilerinin Bursa'ya kazandırılmasında emeği olan gümrük müşavirlerine teşekkür etti ve 'Bursa'nın vergisi Bursa'da kalmalı' mesajı verdi.

BASIN BÜLTENİ

BURSA'YA DEĞER KATANLARA TEŞEKKÜR

- BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY, İTHALATTAN KAYNAKLI VERGİLERİN BURSA'YA KAZANDIRILMASINDA EMEKLERİ OLAN GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği (BUGÜMDER) üyeleriyle bir araya geldi. Bozbey, "Bursa'da faaliyet gösterip vergisini şehir dışında ödeyen firmaların vergilerini Bursa'ya taşımaları konusunda çalışmalar yürüten BUGÜMDER'e teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıya Katılım
Dobruca Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen organizasyona, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, BUGÜMDER Başkanı Orhan Kattaş ve dernek üyesi gümrük müşavirleri katıldı.

Vergi Vurgusu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kent ekonomisine katkı sağlayan gümrük müşavirlerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bozbey, "Bursa'nın gelirlerinin artırılması konusunda göstermiş olduğunuz katkı bizleri mutlu etti. İthalat vergilerinin önemli bir kısmının Bursa'ya kazandırılması gerekiyor. Yüzde 20 olan ithalat vergisinin yüzde 6'sı doğrudan Büyükşehir Belediyesi'nin hesabına geçiyor. Ancak Bursa'da yıllık 12-13 milyar dolar civarında ithalat yapılıyor. Buna rağmen bu değerin karşılığında kente yeterli destek gelmiyor. Türkiye'de kişi başına maliyeden pay alan şehirler sıralamasında 12. sıradayız. Oysa ihracatta ikinci sıradayız. Bursa'nın vergisi Bursa'da kalmalı" ifadelerini kullandı.

Kentsel Dönüşüm Çalışmaları
Bozbey, konuşmasında şehir planlaması ve kentsel dönüşüm çalışmalarına da değindi. 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nı katılımcılık anlayışıyla hazırladıklarını belirten Bozbey, "Her kesimin farklı düşünceleri, beklentileri ve önerileri olabilir. Bu nedenle bu süreç çok önemli. Kentin büyümesine olanak sağlayacak yerleşim alanlarını da ortaya koyuyoruz. Bursa bir deprem bölgesi, bu nedenle kentsel dönüşümle ilgili büyük çaplı planlar hazırladık" dedi.

Toplantı sonunda Başkan Bozbey, kent ekonomisine olan duyarlılıkları sebebiyle dernek üyelerine teşekkür belgesi verdi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'deki Millet Bahçesi, Geniş Kullanım Alanlarıyla Yoğun İlgi Görüyor

Bandırma Belediyesi Başkanı, Ramazan Ayının Huzur ve Bereket Getirmesini Diledi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan Ramazan Mesajı: Dayanışma ve Birlik Vurgusu

Kastamonu'da Çığda Arama Kurtarma Tatbikatı Yapıldı

Yalova Tarım Akademisi için Eğitici Eğitimi Tamamlandı

Kayseri'de Özel Gereksinimli Öğrenciler Polis Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Manavgat'ta Ramazan Öncesi Fırın Denetimleri Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Turizm Sektörü İçin Ön Büro Elemanı Yetiştiriyor

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Bilecik'te Öğrencilerle Buluştu

Nilüfer Belediyesi, Ramazan'da Erzak ve İftar Desteği Sağlıyor

Yalnızbağ İbn-i Sina İlkokulu Öğrencileri Belediyeyi Ziyaret Etti

Kayseri'de Ramazan Öncesi Zabıta Denetimleri Yoğunlaştı

Tepebaşı'nda Ramazan'da Sıcak Yemek Desteği Sürüyor

10 İlde Nitelikli Dolandırıcılık Operasyonu: 84 Şüpheli Yakalandı

Muratpaşa Belediyesi Robotik Kodlama Eğitimine Başvurular Başladı