Bornova'da yeni üyeler CHP rozetlerine kavuştu

Bornova

Bornova'da yeni üyeler CHP rozetlerine kavuştu

CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği organizasyonla Bornova’nın farklı mahallelerinden çok sayıda kadın CHP'ye katıldı. Partiye yeni katılan kadınlara rozetleri takılırken, etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, eşi Beste Eşki ve CHP’li kadın meclis üyeleri de katıldı.

İZMİR (İGFA) - İzmir'in Bornova ilçesinde CHP, kadınlarla güçleniyor

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın kadınların parti örgütü içindeki yeri ve mücadelesine dikkat çekti.

CHP'nin herkesin baba ocağı olduğunu ifade eden Başkan Çapın, "Partimizdeki en büyük saha gücümüz kadınlardır. Sokaktaki gücümüz, mücadele gücümüz Cumhuriyet Halk Partili kadınlardır. Biliyorsunuz ki, AKP iktidarı 22 yıldır kadınlara ikinci sınıf muamele uyguluyor. İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırdılar. Ama biz hala bu sözleşmenin geri gelmesi için direnmeye devam ediyoruz. Bu süreçte kendi haklarınıza sahip çıkmak en büyük sorumluluğunuz. Elbette biz örgüt olarak kadın hakları mücadelesinde öncüyüz, ancak kadınların da bu mücadelede aktif olması gerekiyor.” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ise yaptığı konuşmada kadınların Cumhuriyet tarihindeki rolüne ve bugünkü mücadelelerine vurgu yaptı:

CHP'nin Cumhuriyeti kuran parti olduğunu ifade eden Başkan Eşki, " Cumhuriyet’i ayakta tutanlar ise kadınlardır. Cumhuriyet öncesi ile sonrası arasında en büyük fark, kadınların yaşama aktif olarak katılmasıdır. Kadınların sadece giyim kuşamı değil, eğitimde, siyasette, sanatta, bilimde yer alması Cumhuriyet’in kazanımıdır. Kadınların belediye başkanı, milletvekili olması için; öldürülmemesi, şiddet görmemesi için mücadele eden bir yapının içindeyiz. Türkiye’de kadın olan herkesin özgürce yaşaması ve kendini ifade edebilmesi için olması gereken yer CHP'dir" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Nilüfer Felsefe Buluşmaları'nda Kadın Hakları Felsefi Açıdan Ele Alındı

Ayyıldız Mahallesi 902 Ada İçi Düzenlemesi Onaylandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile Festivali'ni ziyaret etti

Vali Tuncay Akkoyun'un Dargeçit Taahhütleri Uygulamaya Konuluyor

9. Uluslararası Halk Dansları Festivali Side'de Sona Erdi

Kocasinan Belediyesi, Türkiye'de Kendi İmkânlarıyla Kentsel Dönüşüm Yapan İlk Belediye

2025 Yılı İlk 9 Ayda İhracat %4,1 Arttı, 27 İl 1 Milyar Doları Aştı

Şahinbey'de Filistin'e Destek İçin Yürüyüş Düzenlendi

Meram Belediyesporlu Besra Duman Dünya İkincisi Oldu

İpekyolu Belediyesi Bostaniçi ve Karşıyaka'da Halk Toplantıları Düzenledi

Kahramanmaraş Canlı Hayvan Pazarı Yeniden Hizmete Açıldı

Tepebaşı'nda Evde Hasta Bakımı Eğitim Programı Başlıyor

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Yeni Sezona Aziz Nesin'in Zamazingo Oyunuyla Başladı

Manavgatlı Güreşçiler Amatör Spor Haftası'nda Çifte Şampiyonluk Kazandı

Konya Merkezli 12 İlde Düzenlenen NARKOKAPAN Operasyonunda 421 Şüpheli Gözaltına Alındı