Bor Sanat ve Exit Kolektif'e yeni konuklar

Bor Sanat ve Exit Kolektif

Bor Sanat ve Exit Kolektif'e yeni konuklar

Bor Sanat ve Exit Kolektif iş birliğinde gerçekleşen “Konuk Sanatçı Programı”nın ikinci edisyonu tamamlandı. Mardin’de yaşayan sanatçılarla ulusal/uluslararası deneyimli sanatçıların kolektif bir yaklaşımla çağdaş sanat üretimleri gerçekleştirmeleri amacıyla hayata geçen projenin güz döneminin ikinci katılımcıları, 1-30 Aralık tarihleri arasında, Fulya Çetin ve Sidar Alışık oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Mardin’de üretim yapan 4 yerel sanatçı ve 4 mentör profesyonel konuk sanatçıyı buluşturan projeye Beral Madra, Ebru Nalan Sülün ve Missem Canmutlu’nun liderlik ettiği danışma kurulu tarafından seçilen sanatçılar Mehmet Akan, Sidar Alışık, Ayşe Ceren Solmaz ve Rıdvan Aşar olurken, sanatçılara eşlik eden mentörler ise Ahmet Öktem, Fulya Çetin, Serhat Kiraz ve Handan Börüteçene olarak belirlendi.

 Sanat tarihinden günümüze usta çırak ilişkisine referans veren proje kapsamında, ulusal ve uluslararası sanatçılar yılda 4 kez birer aylık dönemler hâlinde Exit Kolektif üretim alanında konaklıyor ve üretimlerini gerçekleştiriyorlar. Program kapsamında sanatçılara konaklama, stüdyo mekânı, üretim desteği Bor Sanat ve Exit Kolektif tarafından sağlanıyor.

Kolektif çalışmalar yapan sanatçıların eserleri dört çalışma dönemi sonunda, mayıs ayında, EXIT Kolektif Sergi Alanı’nda bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkacak. Sergi sürecine paralel söyleşi programı eşlik edecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: bor sanat ve exit kolektif'e yeni konuklar

İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu

İstanbul Beylikdüzü'nde okullar yeni döneme hazır

Simge'den yazın enerjisini yansıtan 'Mucize' şarkı!

Barışın sesi Nilüfer’den yükseldi

İSTOÇ’ta çıkan yangın söndürüldü

Simge’den yazın enerjisini yansıtan sürpriz: “Mucize (BHDR Version)” yayında!

12'si 'Kırmızı'lı 14 suçlu Türkiye'ye iade edildi!

Harbiye'de Sıla rüzgarı esti!

Adalar’da endüstriyel balıkçılık yasağına tam destek: Marmara’nın ekosistemi korunmalı

Konya’da “Yayıncılık Yaz Okulu” tamamlandı

Konya 'akıllı güçlü'de ilk sırada

İstanbul Bakırköy’de muhtarlarla deprem hazırlık toplantısı

Müteahhitler sektörde doğal büyüme ivmesinden memnun

İzmir Enternasyonal Fuarı Big Boyz Festival’e ev sahipliği yapıyor

11’inci Marioba şenlikleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi