Bölgesel tren ilk seferine uğurlandı

Bölgesel tren ilk seferine uğurlandı

Bölgesel tren ilk seferine uğurlandı

Malatya- Sivas Bölgesel Treni ilk seferine uğurlandı. Uğurlama törenine katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Devlet Demir Yolları Türkiye’de ilk defa hızlı tren hatları oluşturdu" dedi.

MALATYA (İGFA) -  Malatya’yı Sivas üzerinden hızlı tren ile buluşturacak olan“Malatya-Sivas Bölgesel Treni” İlk Seferine Uğurlama Törenine katılan Başkan Gürkan,Malatya- Sivas Bölgesel Treni’nin Malatya’ya ve Malatyalı vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.

Hızlı tren ile Malatya’dan Ankara’ya altı buçuk saatte gidilebileceğini ifade eden Başkan Gürkan, “İnsanlık medeniyetine baktığımızda teknolojinin başlangıcı olan buharın bulunması, buharın gemilerde ve raylı sistemlerde kullanılması insanlık tarihinde teknolojinin başlangıcı olarak da değerlendirilir. Ülkemizde de Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde özellikle Abdülhamid Han Dönemi’nde Anadolu ve Osmanlı topraklarında demir yolu hatları inşa edilmiştir. Bu hatlardan en önemlisi de Hicaz Demir Yolu Hattı’dır.  Cumhuriyetimizin kuruluşu ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk, medeniyetin ulaşımdan geçtiğini belirterek, Anadolu’nun bir an evvel demir ağlarla örülmesi noktasında talimatlar vermiştir. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde demir yolunun ayağa kalkması gerektiği talimatı ile birlikte Devlet Demir Yolları Türkiye’de ilk defa hızlı tren hatları oluşturuldu. Eskişehir-Ankara Hattı, Ankara- İstanbul Hattı, Ankara- Konya Hattı şimdide Ankara- Sivas Hattı ve Malatya bağlantısı yapıldı" diye konuştu.

Başkan Gürkan, Malatya’dan Ankara’ya gitmek isteyen bir yolcu, Malatya’da trene bindikten 6,5 saat sonra Ankara’da olacağını söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: bölgesel tren ilk seferine uğurlandı

Manisa Büyükşehir'den İmamoğlu’na yerinde destek

Dünyanın dövme tasarımlı ilk uçağı havalandı

Bursaspor'un şampiyonluk maçının stadı değişti!

2025 Fashion Trust'ta ışıldadılar

İstanbul Büyükşehir Şile'deki kaçak yapıları yıktı

Bursa'da ‘Çevre Düzeni Planı’ çalışmaları ‘Paydaş Çalıştayı’ ile sürüyor

Marble İzmir 30'uncu kez kapılarını açtı!

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi'nden Konya'ya ziyaret

Başkan Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye: Kendi ettiniz, kendi buldunuz

Dilan-Engin Polat çift için Adli Tıp'tan rapor çıktı! Çektikleri video gündem olmuştu

İstanbul Beylikdüzü'nde Kültür ve Sanat etkinlikleri dolu dolu geçecek!

Kağıt bordro kullanımı iş davaları riskini artırıyor

Meta, +18 altı kullanıcıları için güvenliği genişletti! Instagram'da canlı yayın kısıtlaması

TUCSAP kapsamında Veteriner Hekimlere nekropsi setleri dağıtıldı