GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

BKF, Filistinlileri Unutmadı

BKF, Filistinlileri Unutmadı

BKF, Filistinlileri Unutmadı

Bağcılar Kitap Fuarı’nda düzenlenen bir dizi etkinlikle Gazze'de soykırıma uğrayan Filistinlilere destek veriliyor. Bu amaçla, Filistin üzerine yapılan kitapların geliri Filistin’e aktarılırken, söyleşilerde Gazze’deki insanlık dramına yer veriliyor. Ayrıca fuar ziyaretçileri, Sumud Filosu’na destek için mavi kurdele takıyor. Her platformda Gazzelilerin yanında olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, “Filistin özgür olana dek mücadelemiz devam edecek” dedi.

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Bağcılar Kitap Fuarı, 7’inci gününe girdi. İstanbul’un dört bir yanından gelen vatandaşlar, hem kitap dolu bir dünyaya dalıyor hem de aktivitelere katılıyor. Bir marka haline gelen BKF’nin bir önemli yanı da büyük bir soykırıma uğrayan Filistinlileri unutmaması.

Kitaplardan elde edilen gelirler Filistin’e

Bu kapsamda fuarın ilk gününde başlatılan kitap kampanyası yoğun bir ilgiyle devam ediyor. Bağcılar Belediyesi’nin standında sergilenen Filistin hakkındaki kitaplardan elde edilen gelirler, Filistin’e gönderilecek.

Ziyaretçiler, mavi kurdele takıyorlar

Bunun yanında Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek ve Küresel Sumud Filosu'na destek vermek amacıyla fuar alanında “Mavi Kurdele” dağıtılıyor. BKF’yi gezmeye gelen vatandaşlar, kurdelelerden alıp bileklerine takıyor. Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız da bileğine mavi kurdele takarak Sumud Filosu’na desteğini gösterdi.

Söyleşilerde Gazze’deki insanlık dramı işleniyor

Ayrıca, fuar kapsamında düzenlenen söyleşilerde de İsrail’in vahşi saldırıları ve masum Filistin halkının durumuna yer veriliyor. Yazarlar, Gazze’de yaşanan insanlık dramını detaylıca anlatıp soykırımın dünyaya yayılmasını sağlıyorlar.

Filistin Duvarı soykırımı haykırıyor

Gazze’de yaşanan vahşeti unutturmamak için yapılan Filistin Duvarı. İki grafiti sanatçısının boyadığı duvarda Özgür Filistin yazıyor. Barış güvercinin yanında Filistinli çocuk, Türkiye ve Filistin bayrağının resminin yer aldığı duvar, Gazze'de yaşanan soykırımı dünyaya haykırıyor.

Filistin özgür olana dek mücadelemiz devam edecek

Filistin konusundaki farkındalıklarını artırmayı ve dayanışma ruhunu güçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, “Her zaman her platformda Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. 10 gün süren BKF’de yaptığımız programlarla sesleri olmaya çalışıyoruz. Maddi ve manevi olarak onların destekçisiyiz. Filistin özgür olana dek mücadelemiz devam edecek” dedi.


İstanbul,Bağcılar Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: bkf filistinlileri unutmadı

Kadın Kadına Konak Buluşmaları Gültepe Fatih Mahallesi'nde Gerçekleşti

İzmit'in Beşinci Asırlık Çınar Evi Gültepe-Fatih'te Açılıyor

İzmit Belediyesi Alikahya'da 3 Caddeyi 2300 Ton Asfaltla Yeniledi

İzmit'te Şehit Ali İhsan Çakmak Caddesi'nde asfalt ve aydınlatma çalışmaları tamamlandı

İpekyolu'nda Heykel Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Erzincan'da Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Jandarma Öğrencilerle Buluştu

Merkezefendi ve Honaz Belediyeleri Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı

6284 Sayılı Kanun Kadına Şiddetle Mücadelede Hızlı Koruma Sağlıyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kadıköy Mahallesi'nde Cami Cemaatiyle Buluştu

29 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve 687 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Haliliye'de Kış Spor Okullarında Tekvando Kursları Yoğun İlgi Görüyor

DEM Parti Belediyeleri Şiddetle Mücadele Deklarasyonu Açıkladı

Odunpazarı'nda Kadınlar Atölyelerle Ekonomik Özgürlük Kazanıyor

Pendik'te 7'den 70'e Fidan Dikim Etkinliği

Şahinbey'de 163 Öğrenci Daha Umre ile Ödüllendirilecek