Bir Başka Orkestra, Engelliler Günü'nde Unutulmaz Bir Konser Verdi

Bir Başka Orkestra, Engelliler Günü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan ve tamamı özel gereksinimli bireylerden oluşan Bir Başka Orkestra, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

Büyükşehir Belediyesinin Bir Başka Orkestra’sı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sahne alarak seslendirdiği eserlerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda toplumun her kesimine ulaşan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Sanatın birleştirici gücüyle Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Sütçü İmam Üniversitesi ve Açık Sahne Sanat Akademisi iş birliğiyle hayata geçirilen ve tamamı özel gereksinimli bireylerden oluşan “Bir Başka Orkestra”, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde müzikseverlere unutulmaz bir konser verdi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte salonu dolduran müzikseverler, orkestra üyelerinin hazırladığı şölenle hem müzik resitali hem de duygu dolu anlar yaşadı. Farklı enstrümanlarla sahne alan ve koro performanslarıyla büyük beğeni toplayan “Bir Başka Orkestra”, yetenekleriyle sanatın engel tanımadığını bir kez daha ortaya koydu.

Sanatın Engelleri Aşan Evrensel Gücü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen özel etkinlik, sanatın engelleri ortadan kaldıran evrensel gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Toplumsal farkındalık ve kapsayıcılık adına güçlü bir mesaj niteliği taşıyan etkinlik Kahramanmaraş’ın kültürel hayatına da değer kattı.

Başkan Görgel: "Sabrın ve Emeğin Notalara Dönüştüğü Bir Okul"

Bir Başka Orkestra’nın sunduğu müzik ziyafetini salonda takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, programda yaptığı konuşmada, “Bir Başka Orkestra, bir müzik topluluğunun ötesinde birlikteliğimizin, kardeşliğimizin, azmin ve sanatın gücünün ete kemiğe bürünmüş hali. Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde, Sütçü İmam Üniversitesi ve Açık Sahne Sanatları iş birliğinde kurduğumuz bu özel orkestramız, 18 Kasım 2024’ten bu yana tamamı özel gereksinimli 26 değerli üyemizle yoluna büyük bir kararlılık ve aşkla devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana düzenlenen 3 konser, şehrimize çok güçlü bir mesaj verdi. Herkes farklıdır, herkes eşittir ve herkes doğru imkanlar sunulduğunda bir sahnenin, bir sanatın ve bir başarının öznesi olabilir. Bu orkestra sabrın, emeğin, fedakarlığın ve sevginin notalara dönüştüğü bir okul oldu. Her bir kardeşimizin sahnedeki duruşu, engelsiz bir yaşamı hep birlikte kurmanın mümkün olduğunun göstergesidir. Bir Başka Orkestra ekibimize ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kütahya Belediyesi Acil Durum Ekiplerine Yönelik Eğitim Programı Düzenledi

Muş'ta Muratpaşa ve Kültür Mahallelerinde Kar Temizleme Çalışmaları Devam Ediyor

Şuhut'ta İçme Suyu Depoları Temizlendi ve Bakımdan Geçirildi

Gümüşhane Belediye Başkanı, İşyeri Açılışı ve Cenaze Törenine Katıldı, Nikâh Kıydı

Honaz'ın Su Altyapısı Modernize Ediliyor

Nevşehir'de Vatandaş-Başkan Buluşması Gerçekleşti

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Acar, İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan'ı Ziyaret Etti

Denizli'de Beslenme Desteği Projesi Tüm İlkokul Kademelerine Yayıldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Ülkü Ocakları'nın Anne-Çocuk Karne Etkinliğinde Yer Aldı

İscehisar'da Kadınlara Özel Halk Günü Toplantısı Gerçekleştirildi

"Ormanın Koruyucuları" Çocuk Tiyatrosu Kütahya'da Yeniden Sahnelendi

Şuhut Belediyesi, Kış Aylarında da Saha Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

İscehisar'da Çocuklara Özel "Karagözün Cehaleti" Tiyatro Gösterisi

İscehisar'da Miraç Kandili İkramı

İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan'dan Miraç Kandili Mesajı