Bir Afet Masalı Müzikali depremzede çocuklar için sahnede

Bir Afet Masalı Müzikali depremzede çocuklar için sahnede

Bir Afet Masalı Müzikali depremzede çocuklar için sahnede

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı, çocukları afetlere karşı bilinçlendirmek için sahnelediği Bir Afet Masalı Müzikali’ni bu kez depremzede çocuklar için oynayacak.

İSTANBUL (İGFA) - Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Kadıköy Belediyesi de depremin ilk gününden beri yüzlerce personeliyle deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetleri, yemek dağıtım hizmeti, çadır temini ve kurulumu, yardım erzaklarının dağıtımı gibi birçok alanda çalışmalarını sürdürüyor. Depremin meydana geldiği andan yaklaşık 9 saat sonra Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katılan ve onlarca vatandaşı enkazlardan sağ çıkarmayı başaran Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı BAK Kadıköy, şimdi de depremzede çocuklar için kolları sıvadı. BAK Kadıköy’ün çocukları afetlere karşı bilinçlendirmek için hazırladığı Bir Afet Masalı Müzikali, 16-17 Nisan’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde; 18 ve 19 Nisan’da ise Halis Kurtça Çocuk Merkezi’nde sahnelenecek. BAK Kadıköy, ayrıca müzikali izlemeye gelenlere deprem bölgelerindeki çocuklar için hediye oyuncaklar getirmeleri çağrısında bulundu. Toplanan oyuncaklar, Kadıköy Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda afet bölgelerindeki depremzede çocuklara dağıtılacak. 

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı BAK Kadıköy’ün senaryosunu yazdığı, oynadığı ve Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin müziklerini yaptığı Bir Afet Masalı Müzikali ile çocuklar, afetler sırasında ne yapacaklarını ve sonrasında nasıl korunacaklarını öğreniyor. Müzikal oyunun kahramanları da tamamen hayatın içinden… Su, diş fırçası, terlik, çanta, pil, fener, radyo, konserve gibi günlük hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz her şey, bu oyunda birer karaktere bürünüyor. Karakterleri canlandıranlar ise BAK-Kadıköy ekibi, yani Kadıköy Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görev yapan belediye çalışanları ve gönüllüler. Hayatlarında ilk kez bu müzikal sayesinde sahneye çıkmanın heyecanını yaşayan takım üyelerinden bazısı yangın tüpü, bazısı afet durumunda çantamızda bulunması gereken konserveleri canlandırıyor.


Haber Kaynak : İGFA

Alanya'da Turizm Sektörü Buluşması: Yangın Mevzuatı ve Tesis Güncellemeleri Görüşüldü

Mehmet Ali Bulut, Ramazan'ın Beden Temizliği İçin İlahi Bir Fırsat Olduğunu Vurguladı

Bakan Şimşek: 'Borsa İstanbul' iddiaları manipülasyon girişimi

Bursa, sürdürülebilir turizm modeliyle ITB Berlin’de

Ramazan'da dijital tüketim arttı... Tüketim sahura kadar zirve yapıyor

Meram Belediye Başkanı Kavuş, Hafızlık Öğrencileriyle Sahurda Bir Araya Geldi

Meram'da İftar Sofrasında İstişare ve İş Birliği Vurgusu

Yeniden Sinematek’ten Lütfi Akad’a saygı duruşu

Bursa'da tasavvuf ezgileri gönüllere dokundu

Kayseri'de Türkiye'nin İlk Ulusal ve Uluslararası Arama-Kurtarma Lojistik Üssü Kuruluyor

Kocasinan Belediyesi Dost Eli Projesi ile Ramazan'da Yardımları Artırdı

İran kaynaklı hava sahalarında kısıtlama... 15 uçuş divert etti, İstanbul’a yoğunluk arttı

Eyyübiye'de 'Sakar Şakir' Filmi Gerçek Oldu: Başkan Kuş, Veresiye Defterini Kiloyla Satın Aldı

Sınırda ve limanda dev operasyon! 828 milyon TL’lik 484 kilo uyuşturucu ele geçirildi

“Filler ve Karıncalar” ile Yaşar Kemal’e saygı duruşu