Bingöl'de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Yenilenecek

Bingöl

Bingöl Belediyesi, kullanım süresi 10 yılı dolan ve periyodik muayenesi geçen 20 bin su sayacını, abonelerden ücret talep etmeden yenileyeceğini açıkladı. Değişim, ölçüm güvenilirliğini artırmayı hedefliyor.

Bingöl Belediyesi, kullanım süresi 10 yılını dolduran ve periyodik muayene süresi geçen su sayaçlarının yenileriyle değiştirilmesi için çalışma başlattı. Belediyenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Su Sayaçları Muayene Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda hareket edildiği bildirildi.

Ölçüm Güvenilirliği Hedefleniyor

Açıklamada, sayaçların yenilenmesiyle ölçüm güvenilirliğinin artırılacağı ve su tüketiminin daha sağlıklı kayıt altına alınacağı vurgulandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu uyarınca, 10 yılını doldurmuş ve muayene süresi dolmuş ölçü aletlerinin kullanımının yasak olduğu hatırlatıldı. Bu kapsamda yapılan incelemeler sonucunda, süresi dolan 20 bin su sayacı tespit edildi. Tespit edilen abonelere yönelik sayaç değişim işlemlerinin mevzuat çerçevesinde planlı ve kademeli şekilde yürütüleceği belirtildi.

Değişim Ücretsiz Yapılacak

Su sayaçlarının değişim bedelinin tamamının belediye bütçesinden karşılanacağı, abonelerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceği açıklandı. Açıklamada, vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve uyarılara da yer verildi. Süresi dolmuş su sayaçlarının kullanılmaya devam edilmesi durumunda, ölçüm doğruluğunun azalabileceği, bu durumun eksik veya fazla ölçüme, hatalı su tüketim kayıtlarına ve faturalandırma yanlışlıklarına yol açabileceği ifade edildi. Bu nedenle, kullanım ömrü tamamlanmış su sayaçlarına sahip abonelerin, değişim sürecinde görevli ekiplere gerekli kolaylığı sağlamasının önem taşıdığı vurgulandı.


Bingöl,Bingöl Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Şanlıurfa'da Ramazan Bayramı Öncesi Yoğun Gıda Denetimi: 6 Milyon TL Değerinde Ürün Toplandı

İnegöl'de Yağmur Suyu Baskınlarına Modern Altyapı Çözümü

Şanlıurfa'da Sel Sonrası Altyapı ve Yol Onarım Çalışmaları Başladı

Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir, Saray Mahallesi'ndeki altyapı çalışmalarını inceledi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey: İnegöl'de Asbestli Borular Değiştirildi

Necmettin Erbakan, Vefatının 15. Yılında Anılıyor

Bursa'da Odunluk Bölgesi'nde Altyapı ve Ulaşım Çalışmaları Tamamlandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Personeliyle Bayramlaştı

Bursa'da Gençlerin Sahası Yenilenecek

İETT'den İlber Ortaylı'ya 'saygı otobüsü'

İlber Hoca son yolculuğuna uğurlandı

U19 Milli Takımı’nın UEFA aday kadrosu belli oldu

8 ilde dev Jandarma operasyonu: 73 gözaltı

Nevşehir Belediyesi Okçuluk Takımı Türkiye Üçüncülüğü Elde Etti

TCDD'den bayram yoğunluğuna ek sefer ve vagon