BİK ziyaretçi trafik şartlarını güncelledi

BİK ziyaretçi trafik şartlarını güncelledi

BİK ziyaretçi trafik şartlarını güncelledi

Basın İlan Kurumu (BİK)'nun Genel Kurulu'nda kabul edilen Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nin bazı maddelerine ilişkin değişiklik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Ziyaretçi trafiklerinde ek göstergeye ağırlık verilecek

ANKARA (İGFA) - Basın İlan Kurumu Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti.

İnternet haber siteleri için asgari ziyaretçi trafik şartlarının belirlendiği 61 ve 67. maddelerinde değişiklik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

BİK Analitik ölçüm sisteminden elde edilen verilerin değerlendirilmesi neticesinde, ziyaretçi trafiklerinde yaşanan değişimlerin mahsup, müeyyide ve resmî ilan yayımlama hakkının durdurulması gibi uygulamaları doğurduğu belirlendi. Bunun yanı sıra, haber sitelerinin okurun merakını gidermek ve haber alma hakkını temin etmek yerine okurun haber içeriğini tıklamasına odaklandığı ve SEO haberciliğine yoğunlaştığı gözlemlendi. Bu bilgiler doğrultusunda asgari ziyaretçi trafik sayılarının azaltılarak trafiği fazla olan internet haber sitelerine uygulanan ek gösterge oranlarının artırılması kararlaştırıldı.

İnternet haber sitelerini daha nitelikli yayıncılık yapmaya teşvik etmesi beklenen düzenlemeye göre, günlük asgari tekil ziyaretçi ve sayfa görüntüleme sayıları yüzde 50 oranında düşürüldü.

Genel Kurul’da kabul edilen tekil ziyaretçi ve sayfa görüntüleme sayılarının mevcut hali ve yeni düzenlemeye göre kıyaslamalı tablosu şöyle oldu.


Ziyaretçi trafik ek göstergelerinde yapılan değişiklikler kapsamında internet haber sitelerinden kategorilerine ait asgari fikir işçisi sayısının en az 2 katını istihdam eden ve asgari tekil ziyaretçi sayısı 2 katının üzerinde olanlara yüzde 50, en az 3 katını istihdam eden ve asgari tekil ziyaretçi sayısı 3 katının üzerinde olanlara ise yüzde 100 oranında ek gösterge verilmesi kararlaştırıldı.

Bir diğer düzenleme de sayfada kalma sürelerine ilişkin oldu. 1., 2., 3., 4. ve 5. Kategoriler’de yer alan internet haber sitelerinin ziyaretçilerinin günlük ortalama sayfada kalma süresinin en az 30 saniye; Genel Kategori’de ise en az 1 dakika olmasına karar verildi.

Resmî Gazete’de yayımlanan mevzuat değişiklikleri, 1 Ekim 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

Söz konusu değişikliğin detayları için tıklayabilirsiniz


Haber Kaynak : İGFA

Kepez'de Doğal Gaz Yatırımları Hızla Büyüyor

Başkan Kocagöz: 'Kepez, Antalya'nın Geleceği Oldu'

Kepez'de Yeni Sokak ve Otopark Alanı Hizmete Açıldı

Serhat İlleri Vatandaşları Keçiören'de İftarda Buluştu

Keçiören'de Ramazan Ayında Zabıta Denetimleri Yoğunlaştı

Alanya'da Turizm Sektörü Buluşması: Yangın Mevzuatı ve Tesis Güncellemeleri Görüşüldü

Mehmet Ali Bulut, Ramazan'ın Beden Temizliği İçin İlahi Bir Fırsat Olduğunu Vurguladı

Bakan Şimşek: 'Borsa İstanbul' iddiaları manipülasyon girişimi

Bursa, sürdürülebilir turizm modeliyle ITB Berlin’de

Ramazan'da dijital tüketim arttı... Tüketim sahura kadar zirve yapıyor

Meram Belediye Başkanı Kavuş, Hafızlık Öğrencileriyle Sahurda Bir Araya Geldi

Meram'da İftar Sofrasında İstişare ve İş Birliği Vurgusu

Yeniden Sinematek’ten Lütfi Akad’a saygı duruşu

Bursa'da tasavvuf ezgileri gönüllere dokundu

Kayseri'de Türkiye'nin İlk Ulusal ve Uluslararası Arama-Kurtarma Lojistik Üssü Kuruluyor