Beştepe'de Türk-Macar Kültür Yılı kapanış etkinliği

Beştepe

Beştepe'de Türk-Macar Kültür Yılı kapanış etkinliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile Türk-Macar Kültür Yılı Kapanış Etkinliği'ne katıldı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Cumhurbaşkanı Sulyok, Türk-Macar Kültür Yılı Kapanış Etkinliği’ne katıldı

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, iki ülke millî marşlarıyla başladı. Etkinlikte, Macar Devlet Halk Müzik Topluluğu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Modern Folk Müziği Topluluğu, Türk Dünyası Müzik Topluluğu, İstanbul Tarihî Türk Müziği Topluluğu sahne aldı.

Şefler Cemi'i Can Deliorman, Cem Gürdal, Şükrü Alkan, Kornel Fekete Kovacs yönetimindeki orkestra ve müzik toplulukları, iki ülkenin kültürlerini yansıtan eserleri geniş kapsamlı sahne gösterisi formunda icra etti.

Etkinliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Macaristan Cumhurbaşkanı Sulyok'un eşi Zsuzsanna Nagy de izledi.

Bu arada İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğe katılan Kamboçya Senato Başkanı Hun Sen ile ayaküstü sohbet etti. Sohbete, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da eşlik etti. Programın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Sulyok ve Macaristan Başbakanı Orban ile katılımcıları selamladı.


Haber Kaynak : İGFA

Singapur Kruvaziyer Limanı’nda yenileme başladı

Küresel savaş ekonomiyi pozitif ayrıştıracak... Enflasyon yıl sonunda yüzde 27,5 yerine 29,5'e gerileyecek

Sabancı Gençlik Seferberliği’ne Davos’tan ödül

Aybüke Albere İstanbul’da sahneyi salladı

İstanbul Bakırköy'de 'Köy Enstitüleri' konuşuldu

İzmir'de engelleri dansla kaldırdılar

Navigasyon tembelleştiriyor mu?

Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Bursa'dan seslendi: Açlık sınırı belli ama tokluk değil

İstanbul Büyükşehir'in istihdam ofisi Beykoz'da

Sibel Can'dan 'Pes' sürprizi

Hak İş Genel Başkanı'ndan 12 Eylül vurgusu

42. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı ve Teması Belirlendi

Küresel ticaret savaşı gölgesinde Türkiye ekonomisi pozitif ayrışacak

TEKNOFEST KKTC ziyaretçi kayıtları başladı!

15. MIXX Awards Türkiye Ödülleri sahiplerini buldu