Beslenme Saati'nde yeni dönem başlıyor

Beslenme Saati

Beslenme Saati'nde yeni dönem başlıyor

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’nin “Yoksulluk bir çocuğun kaderi olamaz!” diyerek başlattığı ve tüm Türkiye’ye örnek olan “Beylikdüzü Beslenme Saati” uygulamasında 2024-2025 yılının yeni dönemi başlıyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’nin 2022 yılında başlattığı ve tüm Türkiye’ye yayılan “Beylikdüzü Beslenme Saati” uygulamasında 2024-2025 yılının yeni dönemi başlıyor.

İhtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarına, her gün bir öğünün ücretsiz olarak ulaştırıldığı ödüllü uygulamayla bugüne kadar 5 bin 675 çocuğa, uzmanlar eşliğinde hazırlanan 600 bin beslenme paketi ulaştırıldı.

Çocukları ve gençleri hizmetlerinin merkezine koyarak topyekün bir eğitim seferberliği yürüten Beylikdüzü Belediyesi örnek projenin yeni döneminde, içeriği beslenme uzmanları tarafından zenginleştirilmiş menüler hazırladı.

BESLENME SAATİ HAKKINDA

Beylikdüzü Belediye BaşkanıMehmet Murat Çalık’ın “Beslenme Saati yardım değil, haktır!” dediği uygulama kapsamında beslenme çantası desteği verilen ihtiyaç sahibi aileler sosyal incelemeler sonucu tespit ediliyor.

Diyetisyen ve gıda mühendislerinin de onayları alınarak Beylikdüzü Mutfak’ta hazırlanan beslenme çantalarının içerisinde sandviç, kuruyemiş, meyve ve süt gibi temel ihtiyaçlar yer alıyor.

Menü seçimleri öğrencilerin günlük alması gereken protein ve karbonhidrat içeriğine göre düzenleniyor. Ebeveynler, üzerinde Belediye’nin kurumsal logosunun bulunmadığı çantaları, 10 mahallede oluşturulan 19 ayrı dağıtım noktasından ücretsiz teslim alarak çocuklarına ulaştırıyor.

Sağlıklı gıdaya erişim eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasını hedefleyen ve çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesine katkı sunan örnek proje, Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok belediye tarafından da uygulanmaya başlandı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: beslenme saati'nde yeni dönem başlıyor

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Sahir Solmaz'ın Cenaze Töreninde

Nevşehir Belediyesi Mobil Tahsilat Ofisi Mahalleleri Dolaşacak

Kemer'de Okul Kantinlerine Yönelik Zabıta Denetimi

Sezai Karakoç ölümünün 4. yılında unutulmadı

Zelenskiy 19 Kasım'da Türkiye'ye geliyor

İmamoğlu iddianamesine 'Özel' tepki: Haysiyet cellatlığı son bulmalı!

Kadın girişimcilere dijital destek

Balıkesir koro müziğinin buluşma noktası oluyor

Pasifik Holding'in halka arzına yoğun ilgi

GSM'de 547 alan kodu ile numara havuzu genişledi

Yeni H3N2 varyantı ve korunma yöntemleri

Trabzon’da ‘Gidip de Dönmeyenler’ etkinliği! 511 şehit anıldı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı: 6 milyar lira hak sahiplerine aktarılıyor

Tarsus'ta İstiridye Mantarı Üretim Kursunda İlk Hasat Yapıldı

İzmit Belediyesi ve LÖSEV'den Lösemili Çocuklar İçin Bağış Standı