Beş kuşak hattatın eserleri görücüye çıktı

Beş kuşak hattatın eserleri görücüye çıktı

Beş kuşak hattatın eserleri görücüye çıktı

Kadim kültürümüzün mihenk taşları olan Hüsn-i Hat, Tezhib, Ebru, Minyatür, Çini ve Seramik sanatları sergisi Büyük Çamlıca Cami’nde görücüye çıkıyor.

İSTANBUL (İGFA) -Kadim kültürümüzün mihenk taşları olan Hüsn-i Hat, Tezhib, Ebru, Minyatür, Çini ve Seramik sanatları, bu sergide bir araya geldi. Beş kuşak sanatkârın katılımıyla gerçekleşen bu İslami sanat çalışmalarında, başlıca eserlerden biri, 36 hattat tarafından ortaklaşa yazılarak üç müzehhibe eliyle tezhiblenen nadide bir Mushaf’ı Şerif oldu.

Hayatını bu sanata adamış 60 kıymetli sanatkâr tarafından özenle hazırlanan Mushaf’ı Şerif’te iki yüze yakın eser bir araya geldi.

Sergi de aynı zamanda, bir yılı aşkın süredir bu sanata gönül vermiş talebelerin çalışmaları da yer alıyor. 

Albayrak Grubu destekleriyle gerçekleşen sergi, “FEYZ Hat ve Tezhip sergisi- Ayten Tiryaki ve talebeleri” ismi ve 215 eseriyle, 17 Aralık tarihine kadar Büyük Çamlıca Cami Sergi Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Serginin açılışı ise Üsküdar Kaymakamı Adem Yazcı, Ayten Tiryaki'nin sanat hocaları Hüseyin Öksüz, Metin Külünk, Hasan Çelebi, Uğur Derman, Çiçek Derman ve İnci Birol eşliğinde yapıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Yüzücüler kulaçlarını TEGV’li çocuklara eğitim desteği için attı

Nevşehir Belediyesi Atletizm Takımı Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor

BNP Paribas Cardif Türkiye, gelişim odaklı yaklaşımıyla insan kaynağına değer katıyor

BtcTurkVadi Açıkhava'da 'Seçkin' performans

TBMM’nin Gazze tezkeresi Resmi Gazete'de

Hava sıcaklığına dikkat! Dereceler 40'ı bulacak

BNP Paribas Cardif Türkiye’de tazminat bildirimi artık parmaklarınızın ucunda

SMA tedavisinde Türkiye gelişmiş ülkelerin önünde

Başkan Tugay’a Belarus ve Hırvatistan’dan İEF ziyareti

Bakan Yerlikaya Çekmeköy’deki tır kazası ile ilgili detayı paylaştı

TOFAŞ U18 takımı EVOQ Challenge Cup’a katılıyor

BNP Paribas Cardif Türkiye'ye üst düzey atama

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Ezgilerden Bir Mozaik: Ceneviz İzlerinde Zafer Akşamı

İstanbul Bakırköylü gençlerden YKS’de büyük başarı