Bekir Bozdağ yasal düzenlemelerden bahsetti

Bekir Bozdağ  yasal düzenlemelerden bahsetti

Bekir Bozdağ yasal düzenlemelerden bahsetti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) 2022 yılı Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, birliğin encümen üyeliğine yeniden seçildi.

MANİSA İGFA- Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) 2022 yılı Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, birliğin Ankara’daki hizmet binasında düzenlendi. Toplantının açılış konuşmalarını TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan V. Prof. Dr. Şükrü Karatepe ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptı. TBB Başkanı Şahin açılış konuşmasında kalkınmanın ve demokrasinin yerelde başladığına vurgu yaptı. Şahin, “Demokrasinin beşiği olan yerel kalkınma bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli mekanizmasıdır” dedi. Şükrü Karatepe konuşmasında Türkiye’de belediyeciliğin 150 yıllık bir müessese olduğunu ve artık yerleşmiş bir anlayışın bulunduğunu söyledi. Belediyelerin şartlara çok çabuk uyum sağladığının altını çizen Karatepe, “Belediyelerimiz, özellikle pandemi döneminde dünyanın bütün şehirlerine örnek olacak kendilerine has hizmetler icat ettiler” dedi.

BAKAN BOZDAĞ YASAL DÜZENLEMELERDEN BAHSETTİ 

Bakan Bozdağ ise; belediyelerle ilgili bugüne kadar yapılan yasal değişikliklerden bahsetti ve Belediye Meclislerinin güçlendirildiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile de büyükşehir belediyelerinin daha güçlü ve kudretli bir yapıya kavuşturulduğunu vurgulayan Bozdağ, diğer il ve ilçe, belde belediye başkanlarının hukuki anlamda görev ve yetkilerini artıran, onlara güvenen anlayışın 2005'te yeni Belediye Kanunu ile yürürlüğe konulduğu dile getirdi. Bakan Bozdağ, belediyeleri güçlendiren adımları desteklediklerini, belediye başkanlarının isteklerinin kendileri için emir olduğunu kaydetti.

MECLİS GÜNDEMİNDE BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI 

Açılış konuşmalarının ardından TBB’nin düzenlendiği ‘Gıdanı Koru’, ‘Yeşil Şehirler ve Çocuk Dostu Şehirler’ fikir ve proje yarışmalarında ödül alan belediyelere ödülleri takdim edildi. Ödül töreni sonrası TBB Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Azak, 2021 yılı Faaliyet Raporu hakkında meclise bilgi aktardı ve meclis gündemine geçildi. Gündemdeki konular görüşülerek karara bağlandı. Son olarak yapılan seçimle birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de yer aldığı mevcut birlik encümeni yeniden seçildi.


Haber Kaynak : İGFA

Haliliye Belediyesi, Kendi Atölyelerinde Üretim Yaparak Tasarruf Sağlıyor

Bayburt'ta Yoğun Kar Yağışı Sonrası Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Pendik'te Kış Bilim Okulu 2026 İçin Kayıtlar Başlıyor

Manisa'da Belediye Hizmet Araçları Artık Canlı Yayında

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'ndan Rast Faslı Konseri

Tepebaşı Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Yalova Belediyesi, Kış Şartlarına Karşı Kent Genelinde Önlemlerini Sıkılaştırdı

Yalova Belediyesi, Altyapı ve Çevre Düzenleme Çalışmalarını Sürdürüyor

Troas Katı Atık Birliği Üyesi Belediye Başkanları, Çanakkale'de İnceleme ve Görüşme Gerçekleştirdi

Rasim Soylu'nun 'Mavera'nın Renkleri' sergisi Ofis Sanat Merkezi'nde açıldı

Samsun İtfaiyesi 2025'te 11 Bin 761 Olaya Müdahale Etti, 5 Bin 119 Can Kurtardı

Tepebaşı Belediyesi'nin Sürdürülebilir Kalkınma Çalışmaları İklim Sözcülerine Anlatıldı

Van'da Kar ve Tipi Nedeniyle Mahsur Kalan Hastalar ve Vatandaşlar Kurtarıldı

Kocasinan'da 229 İhtiyaç Sahibine Günlük Sıcak Yemek Hizmeti

Mudanya Belediyesi, Güzelyalı'da 'Lokanta Mudanya'yı Hizmete Açıyor