GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

BBP'den zamlara sert tepki!

BBP

BBP'den zamlara sert tepki!

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ÖTV'nin yüzde 200 üzeri yükseltilmesinin kabul edilebilir ve hakkaniyetli bir düzenleme olmadığını belirterek, tepki gösterdi.

ANKARA (İGFA) - Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ekonomik şoför mahallinde oturanların kolaycılığa kaçarak çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememesi gerektiğini kaydetti.

Destici, akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) nin  yüzde 200 üzeri yükseltilmesi kabul edilebilir ve hakkaniyetli bir düzenleme olmadığının altını çizerek, "ÖTV dolaylı bir vergi düzenlemesidir. Yani yoksulla zenginin, geliri düşük olanla yüksek olanın aynı oranda ödediği vergidir. Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine mesela, doğalgazda gel iri yüksek olanlara uygulanan sübvanse (yüz milyarca TL) ile siyasi partilere verilen milyarlarca TL hazine yardımı kaldırılabilirdi. Ekonominin şöför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir. Bu doğru ve hakça değildir. Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır" dedi.

"Zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği şeylerdir" diyen Destici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Nitekim 70’li ve 90’lı yıllarda Türkiye’de sıkça uygulanmıştır. Dünya ekonomi çevrelerinin itibar ettiği ya da ağırlıkları olduğu söylenen isimler iş başında ise o vakit daha konforlu ve can yakmayacak çözümler beklemek vatandaşımızın en tabii hakkıdır" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/Mustafa_Destici/status/1680508941992701953


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: bbp'den zamlara sert tepki!

Demre'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları Gerçekleştirildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Göllüce Mahallesi'ni Ziyaret Etti

Şehitkamil Belediyesi Gazikent'e Modern Kütüphane ve Nikah Salonu Kazandıracak

Şehitkamil Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Beykent Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tacikistanlı mevkidaşı ile buluştu

Marmara Denizi'nin Ekolojik Durumu İnceleniyor: 30 Noktada Dalış Yapıldı

Şanlıurfa'da Öğrenciler İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

Kars'ta Öğretmenler Günü Mesajları

Manisa Dostlar Meclisi’nden anlamlı buluşma

Bursa'nın Coğrafi İşaretli Ürünleri Turist Rehberlerine Anlatıldı

Şanlıurfa'da Öğretmenler Günü Tenis Turnuvası Tamamlandı

Bursa'da Atatürk Spor Salonu'nun yeni yüzü yükseliyor

Bursa'da Şoförlere Defansif ve İleri Sürüş Eğitimi

Bursa'da Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Konferansı Düzenlendi