Başkan İmamoğlu Tuzlalı balıkçılarla 'Vira Bismillah' dedi

Başkan İmamoğlu Tuzlalı balıkçılarla

Başkan İmamoğlu Tuzlalı balıkçılarla 'Vira Bismillah' dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Su Ürünleri Federasyonu’nun av yasağının bitişi nedeniyle düzenlediği programa katıldı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Su Ürünleri Federasyonu’nun yeni av sezonu için düzenlediği programa katıldı.

Tuzlalı balıkçılarla buluşan İmamoğlu, folklor ekibiyle horona durdu, balık tezgahında  balık ekmek ikram etti.

‘Vira Bismillah’ diyerek balıkçılara bereketli sezon dileyen Başkan İmamoğlu, “Yolları açık olsun… Güzel bir av sezonu olsun… Bol bereketli olsun… Umarım maliyetlerinin azaldığı bir süreçle, insanlarımızın sofrasında olabildiğince ucuz balıklarımız olsun” ifadelerini kullandı.

“HER ÜÇ KİŞİDEN BİRİSİ MARMARA DENİZİ'NİN ETRAFINDA YAŞIYOR”

Balıkçıların deniz ve deniz canlıları üzerine taşıdığı hassasiyeti yakından bildiğini kaydeden İmamoğlu, “Marmara Denizi niye zorda biliyor musunuz" diye sordu.

"Marmara Denizi'nin kıyısında yaşayan tam 28 milyon nüfusa sahibiz" diyen İmamoğlu, "Bursa'sından İstanbul'una, Kocaeli'sinden Tekirdağ'ına hatta havza olarak baktığınızda Balıkesir'e varıncaya kadar 28 milyon… Hala da göç alıyor. Bunun anlamı neredeyse her üç kişiden birisi Marmara Denizi'nin etrafında yaşıyor. Bu çok ürkütücü. Bu yönetilebilir bir şey değil. Böyle devam edersek yüz yıl sonra torunlarımız bize beddua eder. Şehircilikten çevreyi koruyucu düzene varıncaya kadar şehrin içerisindeki yaşamdan Türkiye'nin düzeninde insanların Marmara yerine kendi yaşam alanlarında yaşayabilir hale getiririz bunu bile düşünmek lazım" diye konuştu.

Özellikle küçük ölçekli balıkçılık yapan esnafa 2020, 2021 ve 2022’de destekleri artırarak sürdürdüklerini belirten İmamoğlu, "Yaklaşık bin 300 balıkçımıza hem ayni hem bir kısım nakdi ayrıca tekne bakımları ve farklı ihtiyaçlarına kadar katkılarımızı sunduk ve sunmaya devam edeceğiz" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Muş Belediyesi, MAUN Öğrencilerine Final Haftasında Sıcak Çorba İkramında Bulundu

Şahinbey'de Ruhsatsız İşletmede 1.300 Kilogram Sakatata El Konuldu

Osman Bilden'in Eğitim ve Mesleki Kariyeri

Karaköprü'de Doğukent Mahallesi'ne 4.600 Metrekarelik Yeni Park

Bilecik’te Pazaryeri için önemli adım

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel'den Miraç Kandili Mesajı

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, Miraç Kandili Mesajı Yayımladı

Nilüfer Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocuklar için zengin etkinlik programı hazırladı

Türkiye'nin Fiber Ağı Dünya'nın Çevresini 16 Kez Dolaşacak Uzunluğa Ulaştı

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'ten Miraç Kandili Mesajı

Yeliz'den Bağdat Caddesi'nde sokak konseri

Bozüyük Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu, Miraç Kandili Mesajı Yayımladı

Murat Dalkılıç sahnesinde Melek Mosso sürprizi

İstanbul Maltepe’den tiyatroculara destek

Eyyübiye'de Yetim ve İhtiyaç Sahibi Aileler Evlerinde Ziyaret Edildi