Başkan Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

Başkan Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

Başkan Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Alman Belediyeler Birliği (Deutscher Städtetag) iş birliğiyle düzenlenen Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’ne katıldı.

BURSA (İGFA) -  Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Alman Belediyeler Birliği (Deutscher Städtetag) iş birliğiyle İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi, iki ülke arasındaki yerel yönetim iş birliğini ve dayanışmayı güçlendirdi.

Zirveye Almanya ve Türkiye’den çok sayıda üst düzey yetkili katılırken, Belediye başkanları ortak bir bildiri imzalayarak yerel yönetimlerin demokratik değerler, ifade özgürlüğü ve halk iradesine olan bağlılıklarını vurguladı. Belediye başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na desteğini açıkladı ve halk iradesine sahip çıkmanın evrensel bir sorumluluk olduğunu belirtti. Zirve sırasında ‘Demokrasi ve özgürlüklerin güçlü dinamikleri olarak şehirler’ başlıklı oturumda, yerel yönetimlerin şeffaflık, katılımcılık ve iyi yönetişim ilkeleri doğrultusunda kapsayıcı şehirler kurma potansiyeli tartışıldı.

“DEMOKRASİNİN YERELDEN GENELE YAYILDIĞINI BİLİYORUZ”

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’ne katılarak Almanya’daki kardeş şehirlerle olan bağları daha da güçlendirdiklerini söyledi.

Zirve kapsamında kardeş şehir Darmstadt’ın Belediye Başkanı, diğer kent yöneticileri, Büyükelçi ve Başkonsolos ile bir araya gelerek Bursa ile kardeş şehirleri arasındaki dostluğu ve iş birliğini derinleştirdiklerini anlatan Başkan Bozbey, kardeş şehirlerin iyi uygulamalarını kentlere aktarmak istediklerini ve bu konuda iyi ilişkilerin personel değişimi boyutunda da değerlendirilmesini önerdi. Dünyada artık kentlerin yarıştığını ifade eden Başkan Bozbey, "Birbirimizle olan bilgi alışverişlerinin son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu anlamlı buluşmaya öncülük eden ancak tutukluluğu nedeniyle katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na desteğimizi tekrar dile getiriyoruz. Haksız tutukluluğunun sona ermesi gerektiğini vurguluyoruz. Bu zirveyi düzenleyen Türkiye Belediyeler Birliği’ne ve Alman Belediyeler Birliği’ne teşekkür ediyorum” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Antalya-Alanya Otoyolu'na ilk temel atılıyor

Konutta yeni dönem başlıyor... Detaylar yarın açıklanacak

Borsa İstanbul'dan finansal ölçütlere yeni düzenlemeler

Muğla Büyükşehir'e Fitch’ten en yüksek not

Uzaktan eğitimde 'ders destek' projesi

Adalar Çocuk ve Gençlik Orkestrası'ndan uluslararası ilk müzik okulu

İETT kaptanı hayat kurtardı... Hastalanan yolcuyu acile yetiştirdi

Gündüz aşırı uykululuğun az bilinen gerçeği: Hipersomnia

Süper Loto’da bir talihli 6 bildi

Sıcaklıklar yine mevsim normallerinin üzerinde!

E-ticarette devlerin iş birliği

Türkiye’nin ilk el hijyeni ölçeği Üsküdar Üniversitesi’nden

Türk Dünyası Sinema Yöneticileri İstanbul’da buluştu... TÜRKFİLM iş birlikleri güçleniyor

BMC yeni askeri araçlarıyla fuara damga vurdu

IDEF 2025’te TUSAŞ’tan HÜRJET, HÜRKUŞ ve AKSUNGUR ile gökyüzü şovu