Başakşehir’de riskli bina oranı yüzde 13’e düştü

Başakşehir’de riskli bina oranı yüzde 13’e düştü

Başakşehir’de riskli bina oranı yüzde 13’e düştü

Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı gün geçtikçe artıyor. İlçe genelinde devam eden kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009 yılında yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e indirildi.

İSTANBUL (İGFA) - Modern şehirciliğin model ilçesi Başakşehir’de, kentsel yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Deprem ve doğal afet riskine karşı başlatılan kentsel yenileme çalışmaları sayesinde riskli bina stoku oranı her geçen gün azaltılıyor. İlçe genelindeki kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme projeleri, riskli bina stoku oranının yüzde 13’e düşmesini sağladı.

“Birlikte başaracağız”

Hayata geçirdikleri kentsel yenileme projeleri ile riskli bina oranını hızla düşürdüklerini belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “2009 yılında yüzde 50 olan riskli bina stokunu kentsel yenileme çalışmalarımızla yüzde 13’e indirdik. 2 yıl içinde bu oranı yüzde 8’e düşürmeyi hedefliyoruz. Birlikte başaracağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem, güvenli yapıların önemini bir kez daha gündeme getirdi. Başakşehir Belediyesi, riskli bina stoku oranının düşmesi için Ziya Gökalp, Şahintepe ve Güvercintepe mahallelerindeki kentsel yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yerinde yenilemenin en güzel örneklerinden olan Güvercintepe Mahallesi’ndeki Kayapark Sakura Evleri, tamamlandığında sakinleri için güvenli bir yaşam sunacak.

Riskli bina stokuna kalıcı çözüm

Başakşehir’deki bir diğer kentsel yenileme çalışması Şahintepe Mahallesi’nde sürüyor. 6 katlı 2 bloktan oluşan Şahintepe Burgaz Çarşı Evleri’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 20 yıllık konut sorununun çözümüne yönelik adımların atıldığı Ziya Gökalp’te de çalışmalar başlıyor. Proje kapsamında depreme karşı dayanıklı 666 konut inşa edilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Sanatseverler İstanbul’un önemli müzeleriyle buluştu

İshak Paşa vefatının 538. yılında dualarla anıldı

'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan edildi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ailesizleşme topluma huzur vermez

Kireçburnu Gümrükçü İshak Ağa Camii açıldı

Konut piyasasında talep artışı!

1 Haziran'da 81 il pedal çevirecek... Türkiye genelinde dev bisiklet turu

Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Kritik alanlarda birçok şirket sınıfta kaldı! Şirketlerin deprem ve kriz anında iletişim planı yok!

Sakarya’nın gastronomi kimliğini Etnospor’da dünya tanıyor

Bornova’daki kültürel miras buluşmasında ‘Çağın Dervişi’ne saygı

İstanbul Büyükşehir'e 4. dalga operasyonu! CHP'den tepki: Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar!

Kayseri Talas'ta son sürat kentsel dönüşüm

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı