Bakırköy’de eşzamanlı deprem tatbikatı

Bakırköy’de eşzamanlı deprem tatbikatı

Bakırköy’de eşzamanlı deprem tatbikatı

Afetlere hazırlık kapsamında çalışmalarına devam eden Bakırköy Belediyesi, İstanbul İtfaiyesi’nin katılımıyla bünyesinde deprem tatbikatı düzenledi. Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun verdiği alarmla ana bina ve 26 hizmet biriminde eşzamanlı gerçekleştirilen tatbikatta, 4 dakika içerisinde tüm binalar tahliye edildi.

İSTANBUL (İGFA) - Bakırköy Belediyesi, yaşanacak herhangi bir afete karşı hazırlıklı olmak amacıyla hem kurum dışında hem kurum içinde çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma kapsamında, belediyenin merkez binasının yanı sıra 26 hizmet binasında eşzamanlı olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında, acil durum çıkışları en uygun şekilde kullanılarak birimlerdeki tüm personellerin tahliyesi 4 dakika içerisinde gerçekleşti. Bakırköy Belediyesi Arama Kurtarma (BAKUT), Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ve İstanbul İtfaiyesi’nin katılımıyla gerçekleşen tatbikatta çök-kapan-tutun uygulamasının ardından herhangi bir mahsur kalma durumuna karşı sürecin en doğru şekilde yürümesi için kurtarma çalışmalarının sağlaması da yapıldı. Başkan Ovalıoğlu, belediye ana bina bahçesinde kurulan koordinasyon çadırında ekibiyle birlikte tüm sürecin kontrolünü sağladı.

“Bu çapta bir tatbikat gerçekleştiren ilk ilçe belediyesiyiz”

Koordinasyon merkezinde arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Bugün itibariyle büyük bir tatbikat gerçekleştirdik. İstanbul'a baktığımızda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra bu büyük çaptaki tatbikatı gerçekleştiren ilk ilçe belediyesiyiz. Bakırköy Acil Kurtarma Ekibimizle beraber, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibimizle beraber, ambulanslarımızla ve tıp merkezimizden sağlık ekibimizle beraber bu tatbikatımızı ana binamız haricinde 26 hizmet birimimizde aynı anda gerçekleştirdik. 390 personelimizin yanı sıra vatandaşlarımızı da kattığımızda 2000'in üzerinde bir katılım sağlandı. Tatbikatımız saat 14.00 itibariyle başladı, 14.04 itibariyle birimlerimizdeki tahliye işlemi tamamlandı. Bunun ardından da sayım işlemleri tamamlandı. Tüm tatbikatımız senaryo gereği 2 yaralımızın da çıkarılmasıyla beraber tamamlandı. Bu başarılı tatbikat için emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Hatuniye Caddesi'nin İkinci Etabında Yıkım Çalışmaları Devam Ediyor

Mersin'de Tekstil Atıkları Kadın Emeğiyle Dönüşüyor

Kayseri Büyükşehir, AB Tescilli Pastırma İçin Doğrama ve Sunum Kursu Açıyor

Erciyes'te Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası Düzenlendi

İstanbul Maltepe sağlıkta engelleri aşıyor

Erciyes'te Geleneksel Sporlar Şöleni: Kökbörü ve Kızak Şampiyonası Yoğun İlgi Gördü

Diyarbakır'da Baharın Müjdecisi: Süs Armutları Bulvarları Beyaza Bürüdü

Maltepe’de “Ekonomik Kayyuma Direnenler” belgesel gösterimi ve söyleşisi

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Huzurevini Ziyaret Etti

Eskişehir Tayyare Tamirhanesi'nin Kuruluşunun 100. Yılı Anıldı

Haldun Dormen, Dünya Tiyatro Günü'nde Eskişehir'de Anıldı

1 MİLYON 302 BİN 646 KEZ EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Ziynet Sali sahneyi büyüledi... Sahneden dünyaya barış mesajı

Eskişehir'de Kıdemli Vatandaşlar Türkülerle Bir Araya Geldi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Genç Seyyah Projesi ile 25.920 Öğrenci Daha İstanbul'u Gezecek