Bakanlık iddiaları yanıtladı: Yurt dışında arazi kiralanması söz konusu değil

Bakanlık iddiaları yanıtladı: Yurt dışında arazi kiralanması söz konusu değil

Bakanlık iddiaları yanıtladı: Yurt dışında arazi kiralanması söz konusu değil

Tarım ve Orman Bakanlığı 'arazi kiralama' iddialarına yanıt verdi. Bakanlık, "Devlet adına yurt dışında arazi kiralanması söz konusu değil" denildi.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, yurt dışında tarım için arazi kiralandığı iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına yurt dışında arazi kiralanması söz konusu değildir" ifadesinin altı çizildi.

Yurt dışında yatırım yapmak isteyen özel sektör temsilcilerine destek sunulduğu belirtilen açıklamada, nihai karar vericinin özel sektör olacağı belirtilerek, "Bakanlık olarak görevimiz, yatırımcı firmalarımıza yatırım yapılacak ülke ortamı hakkında bilgi vermek ve yatırımcıların haklarını koruyacak şekilde hukuki bir zemin oluşturmaktır. Ayrıca Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığı da aşikardır. Ülkemizin planladığı bu vizyoner yatırımlar, ithal edilen ürünlerin azalması ve cari açığın kapatılmasında da önemli bir rol oynayacaktır" denildi.

Açıklamada, Türkiye'nin özellikle soya ve ayçiçeği gibi ürünleri büyük oranda ithal ettiğini belirterek, "Bu ürünlerin yetiştirilmesi için yeterli arazimiz bulunsa bile iklim ve coğrafi koşullar iç talebi karşılayacak oranda üretim yapılmasına imkân vermemektedir" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/TCTarim/status/1550325766889799680

Haber Kaynak : İGFA

Kepez Belediyesi Yazarlık Atölyesi için Başvuru Dönemi Başladı

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, İlkokul Öğrencilerini Makamında Ağırladı

İBB'den Ankara'ya yerli ve milli araç

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, Eyüpsultan'da "Sınır Var Sinir Yok" Söyleşisinde Ebeveynlere Seslendi

Kepez'de Ramazan Sofraları Birlik ve Beraberliği Pekiştirdi

Keçiören'de Geleneksel Masallar Çocuklarla Buluştu

Âşıklar Kıraathanesi'nde Ramazan Buluşması Gerçekleşti

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Personelle İftarda Bir Araya Geldi

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankaralılarla İftarda Buluştu

Keçiören'de Çankırılılar İftarda Bir Araya Geldi

Alanya Çocuk Kütüphanesi'nde Ritim Grubu Seçmeleri Tamamlandı

Atatürk Caddesi Kuzey Şeridinde Asfalt Serimi Tamamlanıyor

Eyüpsultan'da Bin Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Eyüpsultan'da Ramazan Sohbetlerinde Tarihçi Mutlu Dikmen Konuştu

Pamukkale Belediyesi Alzheimer Merkezi'nde Marteniçka Geleneği Yaşatıldı