Bakanlık duyurdu... Kent içi raylı hatlar ücretsiz

Bakanlık duyurdu... Kent içi raylı hatlar ücretsiz

Bakanlık duyurdu... Kent içi raylı hatlar ücretsiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kent içi raylı sistemlerin ücretsiz olarak hizmet vereceğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 19 Ekim tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metrosunu vatandaşlarımız ücretsiz olarak kullanacak.” dedi.

Bakan Uraloğlu, Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünde vatandaşların kent içi ulaşımını kolaylaştırmak ve raylı sistem hizmetlerinin erişilebilirliğini artırmayı hedeflediklerini belirterek “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, bu anlamlı günde vatandaşlarımızın şehir içi ulaşımda konfor ve kolaylıkla seyahat etmelerini amaçlıyoruz. Söz konusu hatlar, tüm halkımıza gün boyunca hızlı, kolay ve ekonomik bir ulaşım imkanı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

ABB ve TÜRÇEV'den Çevre Eğitimi İş Birliği: Ata Çiftliği'nde Eğitimler Başlıyor

Sakarya'da Sokak Hayvanları İçin Güvenli Müdahale Eğitimi Verildi

Erciyes Kayak Merkezi Bilgileri Artık Akıllı Şehir Kayseri Uygulamasında

Sakarya'da Ziya Osman Saba'nın Edebiyat Dünyası Konuşulacak

Erzincan Belediyesi'nde 2026'nın İlk İstişare Toplantısı Yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2025'te Afet Direncini Artırmak İçin Eğitim ve Teknik Çalışmalar Yürüttü

Mahmudiyeli Kadınlar Kentpark'ta Ağırlandı

KAYMEK, Yarıyıl Tatilinde Öğrenciler İçin Ücretsiz Akademi Düzenliyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sivas Caddesi'nde Esnaf Ziyaretinde Bulundu

Diyarbakır'ın tarihi dokusu kar altında görsel şölene dönüştü

Odak Samsun Otobüsleri ile Kışın Rota Ladik Akdağ Kayak Merkezi

Diyarbakır'da eksi 12 derecede kar mücadelesi sürüyor

Kahramanmaraş'ta 9 Ocak'ta Yağışlı Hava Bekleniyor

ASKİ, Ankara'nın Su Temini İçin Yeni Platformları Devreye Aldı

Sakarya'da 2025 Spor Yatırımları ve Başarıları