Bakanımız Göktaş'tan doğum izninin artırılmasına yönelik düzenlemeye ilişkin açıklama

Bakanımız Göktaş

Bakanımız Göktaş'tan doğum izninin artırılmasına yönelik düzenlemeye ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, doğum izninin artırılmasına yönelik düzenlemeye ilişkin, "Önümüzdeki haftalarda önce tabi Komisyona akabinde de Genel Kurula gelmesini öngörüyoruz." dedi

Göktaş, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Doğum izninin artırılmasına yönelik düzenlemenin Meclis'e ne zaman geleceğinin sorulması üzerine Göktaş, düzenlemenin komisyon aşamasından sonra yasalaşmasını öngördüklerini söyledi.

Göktaş, sürecin Meclis'in çalışma usulüne uygun yürütüleceğini belirterek, "İnşallah en yakın zamanda önümüzdeki haftalarda önce tabi Komisyona akabinde de Genel Kurula gelmesini öngörüyoruz." ifadesini kullandı.

Bakanlığın doğum iznine ilişkin çalışmasını tamamlandığını dile getiren Göktaş, "16 haftadan 24 haftaya çıkmasını önerdik. Doğum öncesi 8 haftanın annelerimiz isterse 6 haftasını doğum sonrasına ekleyerek süreci bu şekilde tamamlayacağız. Mevcutta izinde olanlar otomatik olarak bu düzenlemeden aynı haftalar kapsamında yararlanacak."

Göktaş, 15 yaş altı çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesine yönelik soru üzerine "Düzenleme getirmeyi öngörüyoruz aynı pakette. Yine Meclis'teki çalışma durumuna göre, milletvekillerimiz tarafından da çalışma tamamlandıktan sonra, teklif olarak meclis başkanlığına sunulacak, ilgili komisyon görüşmelerinden sonra da genel kurula gelecektir." diye konuştu.

Yaklaşık 1,5 senedir düzenleme üzerinde çalıştıklarına işaret eden Göktaş, şunları kaydetti:

"Dünyada ilk yasaklayan ülke Avustralya, 16 yaş altı. Benzer şekilde Avrupa'da pekçok ülke şu anda benzer düzenlemeleri hayata geçirdi. İngiltere, şu anda benzer çalışmayı gündemine aldı. Amerika'da bazı eyaletler gündemine aldı. Dünyada pek çok ülkenin çocuklarımızı korumak adına benzer adımlar attığını görüyoruz. Maalesef sosyal medyada çocuklarımız pek çok olumsuz içeriğe de maruz kalabiliyor. Onların fiziksel, psikolojik, zihinsel gelişimlerine de mani olan pekçok içerikle karşı karşıyalar. Dolayısıyla da burada da sosyal medya yapımcılarına yükümlülükler getiriyoruz. Onların da bu konuda çocuklarımızı korumak adına önlem almalarını öngörüyoruz."


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Nevşehir'de Belediye Araç Filosu Güçlendiriliyor

Brezilya Büyükelçisi Neves, Nevşehir Belediye Başkanı Arı'yı Ziyaret Etti

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Adalet Bakanı Akın Gürlek'i Ziyaret Etti

Kemer Belediyesi'nin Ramazan iftar programı Beycik Mahallesi'nde gerçekleştirildi

Vali Yiğitbaşı için Afyonkarahisar'da Veda Programı Düzenlendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan'da Cami Çıkışlarında Geleneksel İkramda Bulunuyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pazaryerlerinde Vatandaşlarla Buluşuyor

Şuhut'ta Öğrenciler Ramazan Coşkusunu Kurumlarla Paylaşıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, YKS'ye Girecek Öğrencilerin Sınav Ücretini Karşılayacak

KÜTAV Olağan Genel Kurulu Kütahya'da Yapıldı, Yeni Yönetim Belirlendi

Denizli'de Kent Market Birinci Yılını Geride Bıraktı

Türkiye'nin en büyük dış finansmanlı demiryolu projesine dev kredi

Kepez'de Ramazan Akşamları Kültür ve Sanatla Renkleniyor

Kepez Belediyesi'nde Sezonluk İşçiler Daimi Kadroya Alındı

Bayburt'ta Türk Dünyası Dede Korkut Şiir Yarışması'nın İkincisi Düzenleniyor