Bakanımız Göktaş: "2026’nın Ocak ayı itibarıyla artırılacak Aile ve Gençlik Fonu kapsamındaki evlilik kredisi için başvuruları bugün itibarıyla almaya başladık”

Bakanımız Göktaş:

Bakanımız Göktaş: "2026’nın Ocak ayı itibarıyla artırılacak Aile ve Gençlik Fonu kapsamındaki evlilik kredisi için başvuruları bugün itibarıyla almaya başladık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, 2026’nın Ocak ayı itibarıyla artırılacak Aile ve Gençlik Fonu kapsamındaki evlilik kredisi için başvuruların bugün itibarıyla alınmaya başladığını duyurdu

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 2026’nın Ocak ayı itibarıyla artırılacak olan Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yuva kuracak gençlere verilecek destekle ilgili yeni düzenlemenin detaylarına ilişkin açıklama yaptı.

Aile Yılı'nda gençlerin desteklenmesine, ailelerin güçlendirilmesine devam edildiğini belirten Göktaş, "Fona başvuran çiftlerden ikisinin de 18-25 yaş arasında olması halinde kredi miktarını 250 bin liraya çıkarıyoruz. Çiftlerimiz 26-29 yaş aralığında ise kredi tutarını 200 bin liraya yükseltiyoruz. Güncellenen Aile ve Gençlik Fonu kredileri için başvuruları bugün itibarıyla almaya başladık.” ifadelerini kullandı.

Fondan daha fazla gencin yararlanması için gelir şartını da yükselttiklerine değinen Göktaş, şunları kaydetti:
“Gelir durumu değerlendirmesinde son 6 ay geliri ile ilgili başvuru şartını asgari ücretin 2,3 katından 2,5 katına çıkartıyoruz. 48 ay içinde çocuk sahibi olan genç çiftlerimizin geri ödemelerini her çocuk için 12 ay olacak şekilde erteliyoruz. Bu düzenleme ile birlikte 81 ilimizde daha fazla genç çifte ulaşarak yuva kurma süreçlerinde yanında olmaya devam edeceğiz.”

Göktaş, evlilik yolundaki genç çiftlerin Aile ve Gençlik Fonu’na "e-Devlet" ile "https://ailegenclikfonu.aile.gov.tr/" adresi üzerinden başvuru yapabileceğini belirterek, “Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar Türkiye genelinde 158 bin 488 çiftimiz başvurdu. Başvuruları onaylanan 117 bin 184 çift evlilik ve danışmanlık hizmetinden yararlandı. Şu ana kadar 59 bin 54 çiftimiz ise krediden faydalanmaya hak kazandı." dedi.


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kepez’den Yavuz Selim Mahallesi’ne modern dokunuş

Eşbaşkan Bucak, Çermik’te yaşamını yitiren 4 yurttaşın taziyesine katıldı

MEB, 'ÖğretmenİZ'in yeni sayısını yayımladı

MANİSA’DA BİLİM ŞENLİĞİ HEYECANI BAŞLIYOR

DEPREM SONRASI KARTAL’DA ACİL DEĞERLENDİRME

SİİRT BELEDİYESİ ŞAHİN BEY ÇOCUK DÜNYASI PARKI YENİLENİYOR

Bursa'da geleceğin peyzaj mimarlarına bilgi paylaşımı

Yeni Kurulan Gençlik Meclisi’nden Anlamlı Ziyaret

Türk Kanser Derneği'nden meme kanserine farkındalık

Başkan Büyükgöz MARUF’a Katıldı

TRAFİK EĞİTİM PARKI VE TABİAT MEKTEBİ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ'NÜ UNUTMADI

PATİLİ DOSTLARIMIZ İÇİN MAMA DAYANIŞMASI

MUDANYA 1. FOTOĞRAF GÜNLERİ TİRİLYE’DE BAŞLADI

İstanbul Maltepe'den ulaşıma 'huzur'lu destek